pogledajte

ONI PREFERIRAJU DA SE RAZVLAČE PO KAUČU: Ove pasmine obožavaju da budu kod kuće! (FOTO)

Po navici, mačke smatramo kućnim ljubimcima koje čuvamo unutra, a pse napolju. To sve zavisi od toga ko živi u stanu, a ko u kući i kakve su nam životne obaveze i navike. Četvoronožni ljubimci su individualci baš kao i mi, ali postoje neke opšte odlike pojedinih rasa koje nam govore da neki od njih više vole da provode vreme unutra nego napolju.

Ljubimci
Autor:
ONI PREFERIRAJU DA SE RAZVLAČE PO KAUČU: Ove pasmine obožavaju da budu kod kuće! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Kada govorimo o psima, ove rase traže manje prostora za trošenje svoje energije i generalno su zahvalniji za čuvanje unutra. To ne znači da njima uopšte nije potrebna pažnja i nega, već da će sveukupno biti malo mirniji od drugih pasa. Oni će i dalje voleti da idu u šetnju i to nisu nužno rase preporučljive samo za ljude koji žive u zgradama, ali će vam praviti društvo i tokom gledanja omiljene serije.

Baset

pas, baset
foto: Profimedia

Njima najviše odgovara da budu unutra i bez previše obaveza. Obavezan je bar jedan izlazak u šetnju u kome će svakako uživati, ali će po povratku kući odmah nastaviti dremku.

Buldog

buldog
foto: Shutterstock

Potrebna im je fizička aktivnost kako ne bi imali probleme sa viškom kilaže, ali u tome se ne sme preterivati. Znaju da budu osetljivi na dugo izlaganje suncu i prevelikim temperaturama, a najviše ipak vole da dignu sve četiri uvis.

Kavalirski španijel kralja Čarlsa

Predstavljaju jednu od najprilagodljivijih rasa pasa, koja će voleti da se igra sa decom na otvorenom, ali i da se zavuče ispod prekrivača na kauču. Njihove navike zavisiće od vaših i pratiće aktivnosti vaše porodice.

Čivava

Čivava
foto: Profimedia

Pratiće vas u svakom koraku dok god ste u svom domu i rado će izaći u kratke šetnje, ali im nije potrebno puno aktivnosti i vežbanja. Odgovaraju ljudima koji žive u stanovima zbog svoje veličine, ali vaspitavanje je ipak na vama.

Čau čau

Čau čau
foto: Shutterstock

Da, oni jesu malo veći po gabaritu, ali ne vole previše da se šetaju i interaguju sa nepoznatim osobama i psima. Najlepše im je sa svojom porodicom, kojoj su po pravilu neizmerno posvećeni, a po mnogim navikama nalikuju kućnim mačkama.

Tulearski pas

Tulearski pas
foto: Shutterstock

Nežni, mekani i neodoljivi, tako bi se ukratko mogli opisati ovi psi. Aktivni su i vole da se igraju, ali sve njihove potrebe mogu se zadovoljiti i unutra. Važno je samo da im nabavite puno igračaka kako im ne bi bilo dosadno.

Maltezer

maltezer
foto: Shutterstock

Ne samo da su prilagodljivi vašem stilu života, nego nisu ni previše glasni. Po prirodi su mirni i u potpunosti im odgovara da vam prave društvo u domu čime god da se trenutno bavite, a biće zahvalni za svaki trenutak pažnje.

Mops

Mops, pas, kuče, Kućni Ljubimac
foto: Shutterstock

Treba im puno vežbe da ostanu u formi, ali ne i previše, kako se ne bi preopteretili i pregrejali. Predstavljaju jednu od najpopularnijih gradskih rasa zbog svoje prilagodljivosti, ali i posvećenosti porodici.

Šar pej

šar pej, kuče, pas, Kućni Ljubimac
foto: Shutterstock

Veoma su lojalni porodici i pokušaće da je zaštite po svaku cenu, jer ne vole previše nepoznate ljude. Važno je da budu u kontaktu sa drugim psima kao mali i da budu dobro dresirani, da ne bi postali agresivni i nepoverljivi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs