Godina Svinje

Enterijer u boji sreće: Prema Feng šuiju ova nijansa će vam doneti mir i blagostanje u 2019. godini!

2019. je prelomna godina sa astrološke tačke gledišta za mnoge znakove Zodijaka. Svaki kineski horoskopski znak od 12 (pacov, vo, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, ovca, majmun, petao, pas i svinja) ima srećnu boju, a mnogi od njih su povezani sa srećom i uspehom tokom svih 12 meseci

Enterijer
10:48h Autor:
Enterijer u boji sreće: Prema Feng šuiju ova nijansa će vam doneti mir i blagostanje u 2019. godini!
Foto: Shutterstock

Prema kineskoj astrologiji, boje sreće za 2019. godinu (godina svinje) su: crvena, bela, ružičasta, narandžasta i siva.

Dodaju se i specifične boje Zemlje, smeđe i žute. U feng šuiju, ovo se odnosi i na boje koje nosite, i na boje vašeg enterijernog dizajna.

Tokom godine svinje 2019, trendi boja je crvena, koja simboliše element vatre. Svinja, koja je dvanaesti zodijački znak po kineskom kalendaru, kao glavni element ima element vode, predstavljen plavom bojom. U sekundarnoj energetskoj formi, svinja takođe nosi vatrene i metalne elemente.

Feng Šui stručnjak savetuje: Evo kako da uredite spavaću sobu za bolji san!

One su predstavljene crvenom i belom bojom, koje mogu poslužiti kao stabilizatori energije za određene znakove kineskog Zodijaka. 2019. je prelomna godina sa astrološke tačke gledišta za mnoge znakove Zodijaka. Svaki kineski horoskopski znak od 12 (pacov, vo, tigar, zec, zmaj, zmija, konj, ovca, majmun, petao, pas i svinja) ima srećnu boju, a mnogi od njih su povezani sa srećom i uspehom tokom svih 12 meseci.

U 2019. godini, preporučene boje za nošenje od strane stručnjaka feng šuija su: živopisna crvena, azurno plava, bela i zlatna. One se takođe mogu mešati, za više sreće.

Boje kao što su ružičasta, crvena i plava, izazov su posebno kada je u pitanju enterijer stana ili kuće.

Ovako se pravilno čisti kuća sodom bikarbonom: Sijaće se svaki pedalj i to bez muke! (RECEPT)

One nude zanimljive kontraste i svakako su savremene boje. Godine 2019. ove boje se lako mogu uskladiti, ako znate kako se igrati sa tonovima, kao i sa svetlima i senkama. Crveno se može postaviti bilo gde, bilo u kupatilu, spavaćoj sobi ili kuhinji. Ova boja je romantičnog duha, a retro ružičasta, bez sumnje će zadovoljiti svaki ukus.

Feng Šui tajne za srećnu i uspešnu 2019. godinu: Ako uradite ovih 8 stvari, smeši vam se obilje!

Crvena je rezervisana za moderan dizajn enterijera, ali je možete koristiti i za rustični dekor, posebno oko Božića. Tokom godine zemljine svinje 2019, malo prikladnija od crvene, kada je u pitanju dekoracija, može biti narandžasta. Ona naglašava drvene elemente i odgovara klasičnom nameštaju. Konačno, naranžaste nijanse mogu u vaš dom doneti mediteranski osećaj.

Top 6 trikova za uvek čisto i uredno kupatilo: Biće vam krivo što ranije niste znali!

Bejbi roze ili pink ružičasta je idealna za uređenje spavaće sobe. Za vazduh u “seoskoj kući”, koristite prigušenu boju, umesto satenske boje, da biste dobili “antički” efekat. Možete dodati i tapete sa cvetnim motivima. Koristi se u dnevnom boravku i kuhinji, a ružičasta može biti vrhunski usklađena sa žutom, belom ili krem nijansom. Za sofisticiraniji dekor, može se mešati sa ljubičastom ili sivom bojom.

Uredite dom prema najnovijim trendovima: Ovakav enterijer će biti hit u 2019. godini!

Da bi se dobila provokativna atmosfera, koriste se različite nijanse narandžaste sa naglaskom na nijansi kajsije. Kasnije možete dodati aksesoare u vidu čiste narandžaste nijanse. Narandžasta nijansa se može koristiti u dnevnoj sobi i dečijoj sobi. U sobi opremljenoj tamnim drvetom, idealno je tamno narandžasta. Pomešana sa crvenim i drugim tonovima, stvara ambijent inspirisan Toskanom.

Savršeno modereno i uglađeno: 4 najbolja trenda u dekoraciji kupatila za 2019. godinu!

Belo na belo za kućni dekor je smela ideja. Ovo bi moglo biti jedno od najboljih rešenja za dizajn enterijera, ako uzmemo u obzir nekoliko detalja i pravila koja pretvaraju kompletno belu sobu u izuzetno svestran i elegantan dizajn. Skroz bela soba će tolerisati i čak će zahtevati malo akcentnih boja.

Feng šui saveti: Obavezno uradite ovo tokom zime, sreća i novac će se lepiti za vaš dom!

Možete koristiti bilo koju boju ili više boja. Odlično se slaže sa svim crnim i sivim nijansama, savršeno se uklapa sa sjajnim tonovima i savršena je za tople i žive nijanse crvene, zelene, narandžaste i plave. Sve mora biti korišćeno sa merom, jer u skroz beloj sobi bilo koja druga boja će postati jaka, intenzivna i dominantna.

6 jeftinih trikova da privučete toplotu u dom: Evo kako da zagrejete prostorije očas posla!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs