praktično i korisno

6 jeftinih trikova da privučete toplotu u dom: Evo kako da zagrejete prostorije očas posla!

Postoje trikovi kako da vam u kući bude toplo, a da to ne rezultira većim troškovima

Enterijer
15:05h Autor:
6 jeftinih trikova da privučete toplotu u dom: Evo kako da zagrejete prostorije očas posla!
Foto: Shutterstock

Želite da vam u kući bude toplije, ali pojačavanje grejanja je dodatni trošak za kućni budžet? Ne brinite jer uz ove tirkove možete privući toplotu.

Trik s aluminijskom folijom

Da izbegnete gubitak toplote iz radijatora koji su pričvršćeni na spoljne zidove, stavite aluminijsku foliju na zadnji deo radijatora.

"Aluminijska folija zaustavlja toplotu da se sjedinjuje s hladnim spoljnim zidom, te preusmerava topli vazduh prema centru prostorije.

"Za ovaj trik dovoljna vam je obična kuhinjska aluminijska folija", objašnjava Sofie Neuberg, aktivista organizacije'Prijatelji Zemlje'.

Pustite jutarnju svetlost da vas obasja

Ujutro otvorite zavese i pustite u svoje stanove i kuće svu jutarnju toplotu i svetlost, koja će ostati 'zarobljena' prozorima, piše MSN.

Kako izabrati najkvalitetniji laminat, a uštedeti? Savršen izgled, lako održavanje! (FOTO)

foto: Shutterstock

Uložite u tople tepihe

Osim dodavanja glamura u vašu kuću, tepisi i otirači mogu sprečiti skupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako nemate dobru podnu izolaciju, čak 10 posto toplog vazduha može da se upije u hladne podove, piše National Energy Foundation (NEF).

Tepisi deluju kao veliki izolatori, a zahvaljujući njima i stopala ostaju topla.

Zavese - što deblje to toplije

Navucite zavese po kući pre odlaska na spavanje. Po noći većina ljudi smanjuje grejanje, a zatvorene zavese će sprečiti odlazak toplog vazduha kroz prozore.

Prekrijte zidove

Gubitak toplote se može sprečiti ako spoljne zidove prekrijete slikama, fotografijama i ogledalima. Čak i debeli poster može dodati sloj izolacije, povećavajući temperaturu unutar stana i tako sprečiti hladnim zidovima da upijaju topli vazduh.

Prostorije koje ne koristite

Hodnici i spavaće sobe koje ne koristite ne treba grejati. U tim prostorijama isključite grejanje i zatvorite vrata kako bi se sprečio nepotreban gubitak toplote.

Centralno grejanje može da izazove ove bolesti: Samo je jedan način da se zaštitite!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs