saveti za roditelje

Zlatni saveti čuvenog ruskog pedijatra: To što se žrtvujete za decu, ne znači da vam nešto duguju!

Čuveni ruski pedijatar koji je napisao mnoštvo knjiga o razvoju i vaspitanju dece, dao je veoma važan savet roditeljima

Vaše dete & vi
15:50h Autor:
Zlatni saveti čuvenog ruskog pedijatra: To što se žrtvujete za decu, ne znači da vam nešto duguju!
Foto: Shutterstock

Jedan od najpriznatijih pedijatara Evgenij Komarovski podelila je savet roditeljima šta je potrebno za srećnu porodicu i pravo vaspitanje dece.

Najbitniji savet za sve očeve je taj da njihova najveća briga mora biti majka njihove dece, njeno psihičko blagostanje, a sve ostale probleme s rodbinom i drugim ljudima treba da rešava sam, kako bi se ona u potpunosti mogla posvetiti deci.

Biti otac

Biti otac nije samo napraviti dete, već napraviti čoveka od njega. Najlakše je napraviti dete, ali ono bitno je najteže i oko toga se treba truditi od prvog dana. Srećno dete je ono koje ima i tatu i mamu, koji imaju vremena za njega, a ne da ga samo vole. Deci je potrebna i ljubav i vreme provedeno s njima.

Dok se oni smaraju mi ne osećamo grižu savesti: Roditeljstvo je lako ako se prate ovi koraci!

foto: Shutterstock

Srećno dete

Srećno dete je ono koje je najpre zdravo, a tek nakon toga dolaze na red pamet i slobodne aktivnosti.

Ne preopterećujte decu slobodnim aktivnostima u želji da budu napredni i najbolji. Oni će sami s vremenom pokazati svoja interesovanja. Deca vam nisu ništa dužna. To što se žrtvujete za njih, što radite na njima ne znači da vam nešto duguju. Jedino ko je u toj priči kome dužan ste vi njima.

Specijalista dečje i adolescentne psihijatrije otkriva: Neka se deca "pomuče", ne treba sve na tacni da im se servira!

foto: Shutterstock

Zdravstveni problemi

Nema tog pedijatra koji može rešiti sve zdravstvene probleme vašeg deteta. To je vaša briga. Deci koja su tokom godine često bolešljiva treba odlazak na selo. Treba im slobodno vreme za trčanje, otkrivanje prirode i boravak u prirodi.

Udomite psa

Deci koja se brzo razboljevaju treba životinja, najbolje pas. Zašto je to tako? Zato što će pas naterati roditelje da izađu napolje barem dva puta na dan i odvedu decu u šetnju.

Poznati pedijatar kaže da se većina dece rađa zdrava, a da im kroz vreme zdravlje narušavaju medicinski radnici i sami roditelji.

Duško Radović savetuje roditelje: Ovako se vaspitavaju deca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs