Veoma važno

Zašto krevet nikako ne sme da stoji ispod prozora: Najvažniji savet za uređenje spavaće sobe!

Ukoliko nije moguće na drugačiji način postaviti krevet u prostoru osim ispod prozora, nudimo vam nekoliko jednostavnih rešenja koja mogu premostiti ovaj problem

Enterijer
Autor:
Zašto krevet nikako ne sme da stoji ispod prozora: Najvažniji savet za uređenje spavaće sobe!
Foto: Shuterstock

Tokom noći telo se regeneriše i priprema za novi dan. Samim tim od ključne je važnosti da vam krevet na kom spavate to može obezbediti. Snažna potpora i udobnost, kao i zaštita u vidu čvrstog uzglavlja važne suFeng Šui preporuke.

Osim snažnog uzglavlja, iza kreveta je najbolje imati čvrst zid, a nikako prozor. Kada spavate ispod prozora, vaša lična energija s vremenom slabi, jer nema odgovarajuću podršku niti zaštitu. Ukoliko nije moguće na drugačiji način postaviti krevet u prostoru osim ispod prozora, nudimo vam nekoliko jednostavnih rešenja koja mogu premostiti ovaj problem.

Ako želite da kreirate dobar Feng Šui, vaš jastuk, odnosno gornji deo kreveta nikad ne treba da se postavlja direktno ispod, paralelno ili preko puta prozora. Spavanje uz direktno izlaganje prozoru može stvoriti brojne praktične probleme koji mogu prouzrokovati loš san. Buka i zagađenje koji dolaze spolja, kao i prekomerna svetlost mogu narušiti vaš san.

Idealno bi bilo kada bi vaš krevet bio svojim uzglavljem okrenut ka zidu, što je moguće dalje od prozora i vrata. Krevet takođe ne treba da bude u ravni sa ulaznim vratima u spavaću sobu. Kako bi umanjili loš Feng Šui ako krevet nije moguće postaviti bilo gde osim ispod prozora, potrebne su vam tamne zavese, kao i stabilno uzglavlje.

Neverovatan trik koji tera svu negativnu energiju iz doma: Uradite ovo i rešićete se nesreće!

foto: Shutterstock

Korišćenje uzglavlja

Kako bi odabrali dobro uzglavlje za krevet koji je postavljen ispod prozora odaberite ono od drveta ili sa tapacirungom od nekog tamnijeg materijala. Uzglavlje bi trebalo da bude što više, ali svakako ne i da u potpunosti prekriva prozor, koji onda gubi svoju svrhu. Svakako uzglavlje bi trebalo pričvrstiti za krevet, kako bi mu obezbedilo potporu. Poželjno je da uzglavlje ima zaobljene stranice, bez oštrih ivica. Imajte na umu da čvrst zid predstavlja simbol planine – baš poput dobrog uzglavlja.

Zavese za prozore

Ključno je da pri izboru zavesa odaberete one koje efikasno mogu da zatamne prostor. Blokiranje svetlosti obezbediće vam mirniji i kvalitetniji san. Što se materijala tiče preporučljivi su prirodni materijali u vidu svile, pamuka i platna, a svakako da i roletne i žaluzine mogu da odigraju važnu ulogu u celoj priči.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs