Pravila koja ne smete da zanemarite

Savršeno uređena dnevna soba mora da ima ovih 10 detalja: Efekat luksuza! (FOTO)

Uredite dom da izgleda kao iz časopisa

Enterijer 12.11.2020. - 09:53h Autor: kucastil.rs
Foto: Shutterstock

Dnevna soba je jedna od najvažnijih prostorija jer u njoj čitava porodica provodi najviše vremena, a za udobnost dnevnog boravka nije najvažniji broj kvadrata, već pravilan odabir nameštaja i svih sitnica koje mu daju lični pečat.

 

Zato je potrebno da taj prostor bude u ravnoteži između funkcije i udobnosti, a mi vam predstavljamo 10 osnovnih pravila koja ne smete da zanemarite.

 

1. Približite nameštaj

 

Nikako ne postavljajte nameštaj na velikoj udaljenosti jedan od drugog, jer dovikivanje svakako nije poželjno. Zato grupišite sofu, fotelje i stolice na jedno mesto i tako stvorite prostor za druženje.

 

10 zlatnih feng šui pravila koja svako mora da zna: Privlače blagostanje i sreću, štite od zlih namera!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tarina Wood (@oh.eight.oh.nine) on

2. Tabure

 

Postoje stotine stvari koje mogu da preuzmu ulogu taburea, od ojačane kutije do pletenih vreća. Stil art deko izbacio je na površinu tabure kao centralni deo u dnevnom boravku, a danas se ova moda vratila na velika vrata.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mikasa Moor (@mikasamoor) on

3. Knjige

 

Knjige mogu biti izuzetno opuštajuće u dnevnom boravku ukoliko su pravilno razmeštene. Zato koristite knjige kao element poznat i prisan svima, ali tako da ne prave nered već ih grupišite na zidovima, policama ili stolovima.

 

5 stvari koje rade ljudi sa uvek čistim kućama: Neverovatno!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brunch Book Club (@brunchbookclub) on

4. Lampe

 

Osvetljenje je izuzetno važno u enterijeru, pa je poželjno koristiti lampe, a najbolje je razmestiti ih u sva četiri ugla kako bi dobili „krug“ osvetljenja. Prostor će pri tom biti još ugodniji ukoliko koristite lampe koje daju meko i prijatno svetlo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Luxury Spun Decor ® (@the_luxury_spun_decor) on

5. Fotografije

 

Lične ili porodične fotografije čine dnevni boravak intimnim. Zbog toga se preporučuje da stavite grupu fotografija na stočić ili na komodu, čak i na klavir, ili ih jednostavno okačite na zid koristeći odgovarajuće ramove kako bi dali lični pečat vašem dnevnom boravku.

 

Samo jedan komad u ovom materijalu podiže celu kompoziciju na drugi nivo: Nezaobilazan detalj u enterijerima! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy x (@home.atfifteen) on

6. Biljke

 

Oplemenite enterijer prirodnim biljkama. To je proveren način da prostor učinite prijatnijim. Osim toga što čiste vazduh, biljke većih dimenzija predstavljaju pravi ukras u bilo kojoj prostoriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Narsisflowers (@narsis_flowerss) on

7. Zavese

 

Kratke, polukratke i duge zavese zaokružuju ceo prostor, dajući mu finalni pečat. Štediše treba da znaju da duge zavese ujedno čuvaju temperaturu, pa i vaš račun za struju.

 

Jesenje raščišćavanje: Ovih 6 stvari momentalno pobacajte, bez razmišljanja!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MIMOUCA DESIGN STUDIO (@mimoucadesign) on

8. Inovativni stočići

 

Stari kovčezi, ogromni taburei, žičane korpe... mogu da postanu klub stočići i uglavnom su dobrodošli u većini dnevnih boravaka. Treba samo voditi računa o tome da njihova visina bude odgovarajuća i u skladu sa ostalim nameštajem u prostoru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arte And Thomas Co (@arteandthomasco) on

9. Dekoracija

 

Oprez je najbolji savet. Ove male stvari u velikim količinima raspoređene u dnevnom boravku mogu da razbiju osećaj udobnosti za kojim tragate. Naći prave sitnice nije lako, a tu su i uspomene s putovanja i poklončići od prijatelja, pa vrlo lako mogu da pretvore prostor u radnju s predmetima od 100 do 500 dinara. Stoga je najbolja praksa da odaberete one koje vam u prvi mah deluju kao najbolji izbor, a potom da njihov broj prepolovite.

 

Ako ovako očistite kuću, 10 dana nećete nigde videti prašinu: Metoda koja se koristi u muzejima!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @dekorasyon_tutkudur on

10. Tepih

 

Tepisi mogu da odrede vaš stil. Oni mogu da budu ona važna kopča koja će da poveže celokupan prostor i zaokruži stil. Uskladite ga najpre sa oblikom i materijalom vašeg nameštaja, a zatim i sa zavesama i možete biti sigurni da ste napravili pravi izbor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Erin | Cotton Stem (@cottonstem) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...