Spremite se za čišćenje

Rešite ih se: Ovih 10 stvari ne bi trebalo da imate u domu nakon tridesete!

Ovih stvari morate da se rešite iz kuće

Enterijer 20.06.2018. - 10:53h Autor: kucastil.rs
Foto: Shutterstock

Ako ste u kasnim dvadesetim ili ste već navršili tridesetu, vreme je da počnete da dekorišete svoj dom u skladu s godinama. Odabrali smo savete dizajnera koji preporučuju kojih predmeta bi obavezno trebalo da se rešite pre nego što napunite trideset, ako ne i ranije.

 

Spremite se za čišćenje.

 

Privremeni nameštaj

 

"Često ljudi čekaju da se usele u 'stalni dom' da bi pažljivo počeli da ga dekorišu, a do tada kupuju šta god je na popustu da bi popunili prostor", kaže dizajner Skot Mičam Vud.

 

"Zapravo, trebalo bi da investiraju u klasične komade koje mogu da nose sa sobom kada dođe vreme da promene prostor jer jedino tako niste na gubitku", objašnjava Vud.

 

Police za televizor

 

"Vreme je da se otarasite polica koje ste kupili uz televizor i kupite nešto malo manje funkcionalno, ali malo dekorativnije", kaže dizajner Saša Adler.

 

Goli parketi i mali tepisi

 

Tepisi daju toplinu prostoriji i život prostoru. "Umesto da posegnete za najlakšim rešenjem, potražite tepih sa teksturom, bojom ili šarom, u najvećoj veličini koju vam prostorija dozvoljava", savetuju dizajneri Loren Baksbaum i Saša Adler i dodaju da je "neverovatno koliko će to doprineti izgledu prostorije".

 

Lako čišćenje ravne ploče na šporetu: Bez ogrebotina i oštećenja u samo 6 koraka!

foto: Shutterstock

Neuramljeni posteri i slike na zidu

 

Dizajner Nikol Gibons savetuje da izbegavate neuramljene postere ili slike na zidu i počnete da kupujete ramove po meri.

 

Jeftina posteljina

 

"Zapravo, ne postoji nijedan razlog da imate jeftinu posteljinu koliko god godina da imate, ali kada napunite tridesetu, tada zaista sebe treba da tretirate bolje", obrazlaže Skot Mičam Vud.

 

Nenamešten krevet

 

"Potreban je samo minut da ujutru namestite krevet i započnete dan sa osećajem uspeha", navodi dizajner Rajan Vajt i dodaje da nenamešten krevet može da baci u drugi plan sve dobre stvari koje posedujete u svom domu ili ih jednostavno učini manje efektnim.

 

Akcentovan zid

 

"Umesto da poboljša prostor, učiniće upravo suprotno", tvrde Baksbaum i Adler i dodaju da "postoji toliko boljih načina da se kreira ključna tačka u prostoru". Stoga pažljivo treba birati način kako da se oživi jednobojni prostor i dobro proučiti kako se na pravi način tranformiše prostor pomoću boja.

 

Kič ramovi za slike

 

"U tridesetim je vreme da ulažete u klasične predmete koje ćete zauvek imati", kaže dizajnerka Nikol Gibons. "Na primer, jednostavan ram u boji srebra ili neki drugi koji će delovati sofisticirano i slagati se uz dekor bili bi pravi izbor", pojašnjava Gibons.

 

Keramičar otkrio tajnu za čišćenje fuga: Napravite sami rastvor koji će učiniti čuda u vašem domu!

foto: Shutterstock

Plastično posuđe i escajg

 

Prema mišljenju dizajnera Saše Adler, plastično posuđe i escajg vam nisu neophodni "osim ako ne planirate zabavu na otvorenom", ali i tada po pravilu koristimo jednokratan plastični escajg.

 

Veštačke biljke

 

Čak iako nemate dara za odgajanje biljaka, veštačke nisu neophodne. "Da biste u sobu uneli malo zelenla, kupite neku biljku kojoj nije potrebno mnogo vode i nege", kaže Rajan Vajt.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...