Mala devojčica, veliki borac

Iskrena ispovest mame Vesne: Par sati od Nininog rođenja, počeli su problemi i borba koja i daje traje!

Zašto tako mala deca moraju da postanu veliki borci?

Vaše dete & vi
Autor:
Iskrena ispovest mame Vesne: Par sati od Nininog rođenja, počeli su problemi i borba koja i daje traje!
Foto: Profimedia

Život nas vrlo često tera da razmislimo o svemu što imamo i da li su materijalne stvari jedino što nam nedostaje u životu.

Ustvari, nije tako. Najvrednija stvar je imati zdravo dete. To je nešto najdragocenije i mogu razumeti samo ljudi koji znaju koliko znači imati zdravo dete, a nemati ga.

Moja mrvica Nina, rodila se kao jako mala beba. Rođena 3 nedelje pre termina. Ništa strašno, zar ne? Nije baš bilo tako.

Na dan kad se ona rodila, rodila sam se i ja po drugi put. Posle velikog gubitka oca koji je imao 36 godina kad je umro, osmehnula nam se sreća konačno. Sreća je bila neizmerna, jako lep i čudan osećaj biti nekome mama.

Posle par sati od njenog rodjenja, počeli su problemi

Posle par sati od njenog rođenja, počeli su problemi koji još uvek traju. Očekujete lepe vesti kada vas poseti doktor, ali vesti nam nisu bile baš sjajne… nismo pošteno mogli da se radujemo dolazku deteta na svet, ali nismo mogli baš mnogo da uradimo. Pustili smo vreme da uradi svoje.

Danima je nisam videla, jer je bila u inkubatoru zbog infekcije kože i male kilaže. Bila sam aktivna trudnica, vodila računa o sebi i bebi, pila lekove redovno, ali i pored toga nisam uspela je rodim bez ikakvih posledica.

Zašto tako mala deca moraju da postanu veliki borci? Zašto nam Bog svima ne da zdravu decu koju nećemo morati da vodimo kod doktora osim kad se prehlade? Stalno vrtim to pitanje po glavi.

Kako odgajati samouverenu i snažnu devojčicu: Ako ovako vaspitavate ćerku, ne brinite za njenu budućnost!

foto: Shutterstock

Rešili smo jedan problem, infekcija je prošla, kilaže se popravila i sve je bilo u redu nekih par meseci. Do prve kontrole kukova. Rekli su mi da joj kukovi nisu u redu i da mora u Beograd.

Otišli smo tamo i na ultra zvuku su rekli kako će to vremenom da zaraste i da će sve biti kako treba. Iskreno, umirile su me njegove reči i nadala sam se da će zaista tako biti. Malo sam rasteretila glavu tim mislima i zaboravila na to sve dok nije prohodala. Onda sam primetila da joj hod nije u redu i da vuče nogu za sobom. Jako je bolno i žalosno gledati svoje dete u tom stanju.

Tužno je i boli vas čak i kad vam je dete prehladjeno i kad ima temperaturu, strepite i brinete se za njega. Uvek je strah prisutan i uvek će biti, sve dok živite.

Dete je dar od Boga koji nema priliku svako da dobije. Nažalost, vrlo često ga dobije onaj koji ne zaslužuje to. Imati zdravo dete, znači imati sve u životu.

Nadam se i želim od sveg srca da moja mrvica stane na svoje noge kako treba i da bude kao i svako drugo dete, da hoda i trči bez ikakvih problema, jer jako je teško slušati sa strane ljude koji često postavljaju pitanja zašto hoda tako.

Ne želim da je niko gleda sa sažaljenjem, već da je posmatraju kao normalno, zdravo i bezbrižno dete. Još uvek se borimo sa tim, ali se nadam da ćemo se izboriti, da ćemo uspeti da pobedimo to što nas je snašlo i da zaboravimo ove ružne trenutke.

Beba je stalno bežala iz kreveca: Mama postavila skrivenu kameru, snimak odmah postao hit! (VIDEO)

foto: Shutterstock

PORUKA ZA BUDUĆE MAJKE OD NININE MAME VESNE

Svima trudnicama, majkama, i svim ljudima koji ovu budu čitali želim da poručim da nikada ne izgube nadu, šta god ih snašlo u životu, svaka poteškoća prođe…Posle kiše uvek Sunce dođe.

Najvrednija stvar je imati zdravo dete, radujte se tome, jer ako imate to, onda imate sve u životu i ništa više vam nije potrebno. Materijalne stvari su vredne na neki drugi način, ali ovo je nešto što se ni sa čim ne može porediti.

Uživajte u svakom danu provedenom sa njima, cenite vrednost zdravlja i shvatićete koliko ste u stvari srećni. Za sreću je zaista potrebno malo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs