trend

Samo jedan komad u ovom materijalu podiže celu kompoziciju na drugi nivo: Nezaobilazan detalj u enterijerima! (FOTO)

Svake se godine, a zatim i sezone, istakne nekoliko trendova koji baš iskaču iz mase i jasno je da su ih prigrlili svi. Isto koliko to vredi u modnom svetu, istina važi i za dizajn enterijera – paralela se jasno može povući iza jednog od najvećih trendova u poslednjih nekoliko godina, ružičaste boje, ali i baršuna, koje smo s jednakom strašću unosili u garderobe, kao i enterijere.

Enterijer
Autor:
Samo jedan komad u ovom materijalu podiže celu kompoziciju na drugi nivo: Nezaobilazan detalj u enterijerima! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Tedi kaputi od veštačkog krzna već neko vreme žare i pale modnom scenom, a primetili smo da se njihov ekvivalent ušunjao i u domove. Čupave sofe, fotelje i taburei od vunice odjednom su počeli da iskaču sa svih strana, s profila različitih stilova, i onih minimalističkih, boho, ali i ljubitelja eklekticizma.

Iako su prisutni cele godine, zima baš posebno poziva da se zavalite u jednu takvu fotelju ili ispružite na sofi, dok vas greje mekani, čupavi materijal.

Dizajn ovih čupavih komada nameštaja smo kao takav u različitim modernim varijantama preuzeli, od koga drugog, nego od Skandinavaca. Još 1935. predstavljen je rad dizajnera Fleminga Lasena prikladnog imena The Tired Man, a usledili su Little Petra danskog arhitekte Viga Boesena 1938.

Iako se opisom čini kao ekstravagantno rešenje, zanimljiva je lakoća s kojom se “teddy nameštaj” uklapa u enterijere bez obzira na stil. Poput baršunastih fotelja i sofa, postaje fokusna tačka cele sobe, na smirujuć i mekan način. Odlično se slaže s punim drvetom, jutom, kožom i dovoljan je čak i samo jedan komad koji će podići celu kompoziciju.

Ljubitelji dizajna koji stoje iza popularnih profila na Instagramu u jednakoj meri vole originalna izdanja sedećeg nameštaja od vune s potpisom velikih dizajnera (čija je cena – razume se – paprena), kao i moderne replike dostupne u komercijalnim salonima koje šira javnost ipak može da priušti.

Prikupili smo malo inspiracije u nastavku…

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs