TRENDOVI

PROLEĆNA MODNA ABECEDA: Ovi brendovi, modeli i TRENDOVI će obeležiti PROLEĆE I LETO! (FOTO)

Proleće je sezona koju svake godine s nestrpljenjem iščekujemo. I dok topli i sunčani dani tek dolaze, modni trendovi koji su označili početak najraskošnije modne sezone već su stigli.

Moda
Autor:
PROLEĆNA MODNA ABECEDA: Ovi brendovi, modeli i TRENDOVI će obeležiti PROLEĆE I LETO! (FOTO)
Naomi Kembel, Foto: Profimedia

Proleće i leto vraćaju nas laganim materijalima, raskošnoj paleti boja i prozračnim siluetama – spojeni zajedno, oni stvaraju istovremeno romantične, elegantne i ležerne odevne komade u kojima je tako lako osećati se ugodno i izgledati odlično. Koji će modni trendovi, modeli i brendovi obeležiti dane ispred nas?

Modni trendovi, modeli i trendovi za proleće 2022.

Prvi prolećni trendovi postavljeni su još prošle jeseni kada su u svetskim prestonicama mode svoje kolekcije za sezonu proleće/leto 2022. predstavile vodeće modne kuće i dizajneri. Od pariške modne kuće Šanel do popularnih britanskih dizajnerki Viktorije Bekam i Stele Makartni, od italijanskih modnih kuća Prada i Miu Miu s uvek genijalnom Mjučijom Pradom na čelu do novih snaga američke modne scene poput Stauda i Džonatana Simkhaia, svi oni predstavili su različite modne priče. Ipak, među hiljadama modela, istaklo se nekoliko jasnih modnih favorita za novu sezonu koji su već osvojili modnu publiku, a koji će uskoro osvojiti i naše ormare.

Pregled najvećih modnih trendova, najpoželjnijih modela i najzvučnijih dizajnera, od A do Z, donosimo u nastavku – kroz prolećnu modnu abecedu.

Prolećna modna abeceda

A kao asimetrija

Od najsitnijih modnih dodataka u kojima će asimetrija biti vrlo odmerena do haljina u kojima će se istaći u svom najraskošnijem izdanju, asimetrija će biti jedan od trendova koji će bez sumnje obeležiti godinu ispred nas. Osim modnog sveta, asimetrija će svoje mesto pronaći i u svetu frizura u kojem će se modni i bjuti trendovi spojiti kako bi kreirali frizure koje su istovremeno jako jednostavne i jako efektne.

B kao (basic) osnovni komadi s pomakom

Kao savršeni spoj jednostavnih linija, neutralnih boja i svestranog karaktera, osnvni komadi su nezaobilazni deo svake garderobe. Prolećna sezona donosi im trendi pomak i efektan izgled zbog čega će izgledati bolje nego ikad i biti savršeni odabir za jednostavne, ali upečatljive svakodnevne kombinacije.

C kao color blocking

Color blocking će i ovog proleća biti jedan od najpopularnijih i najefektnijih modnih trendova koji ćete lako ostvariti unutar svoje garderobe. Kombinacija različitih, najčešće jarkih boja unutar jednog odevnog komada ili jedne odevne kombinacije je jednostavan modni trik kojim ćete stvoriti efektan prolećni izgled. Neke od kombinacija boje koje jedva čekamo nositi bez sumnje su kombinacija crvene i ružičaste, zelene i ljubičaste, plave i narandžaste.

D kao ‘denim on denim’

Jedan od najvećih trendova prolećne sezone je, očekivano i priželjkivano, džins– ali u nekim novim modelima, obojeni nekim novim nijansama, te ukrašeni trendi detaljima koji će svakom modelu ovog proleća dati kako ležerni karakter, tako i efektan izgled. Kako ćemo nositi modne favorite od džinsa ovog proleća? U spoju s drugim modelima unutar denim on denim stajlinga inspirisanog Y2K modom.

E kao ekološki osvešćeno

U 2022. godini, modni svet nastavlja svoju put prema održivom, ekološki osvešćenom načinu kreiranja i proizvodnje. Iako se nalaze tek na početku transformacije prema održivom, modni brendovi unose promene koje nisu zanemarive. Uvođenje održivih kolekcija i linija unutar ponude te korištenje održivih materijala i načina proizvodnje mali su, ali značajan pomak.

F kao folk romantika

Prolećna sezona uvek nas vraća romantici, a ove ćemo je godine nositi s folk predznakom. Rupičaste haljine i bluze, kombinacija bele i braon boje, floralni dezeni i raskošni modni dodaci u svaku će prolećnu garderobu uneti dozu folk romantike.

G kao grafički dezeni

Inspirisani šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog veka, grafički dezeni vraćaju se u modni svet. Osim što će odlično izgledati zajedno, ovog ćemo ih proleća nositi i u kombinaciji s raskošnim cvetnim dezenima.

H kao heklano

Od malih torbica do boemskih haljina, heklani modeli bez sumnje će biti jedan od modnih trendova koji će obeležiti nadolazeću prolećnu sezonu.

I kao izrezi

Efektni i neočekivani izrezi modni su trend koji će osvežiti svaki odevni komadi i svaku prolećnu garderobu. Od dubokog V izreza do otvorenih leđa i izreza na neočekivanim mestima, modni dizajneri ovog su se proleća zaigrali i kreirali efektne modele u kojima ćemo pronaći novo, savremeno izdanje seksipila.

J kao Jacquemus

Ako bismo morali izabrati jedan modni brend čiji modeli savršeno prenose karakter prolećne i letnje sezone, to bi bez sumnje bio Jacquemus. Svaki od modela predstavljenih u prolećnoj kolekciji jednostavno nas je oduševio, a mnogi od njih poslužiće i kao inspiracija pristupačnijim komadima koje možemo naći na svakom koraku. .

K kao kompleti

Uz romantične haljine, prozračne košulje i ugodne pantalone širokih nogavica, kompleti se vraćaju kao još jedan neodoljivi trend koji će nas podsetiti na detinjstvo i u trenu osvežiti naš prolećni autfit. Novi kompleti naglasak će staviti na retro dezene koji svaki od kompleta, bilo da se radi o jednostavnom spoju pantalona i košulje ili trendi setu koji stvaraju suknja i top.

L kao ležerno

Poslednje dve godina otkrile su nam neodoljivu privlačnost ležernih odevnih komada, a prolećna sezona dodaće im i dozu svog šarma koji će svaki od modela učiniti još privlačnijim.Pantalone širokih nogavica, preminezionirane košulje i trendi patike samo su neki od ležernih favorita koji će obeležiti i ovu modnu sezonu.

M kao mini i maxi

Prolećne modne kolekcije istakle su dva vrlo različita, ali jednako privlačna modna trenda. Mini i maksi siluete vraćaju se u naše ormar u bezbroj različitih modela – od minijaturnih torbica do jako velikih torba, od preminezioniranih blejzera i košulja do jako mini suknji i haljina.

N kao niski struk

S dozom nostalgije za sve one koji su uz njih odrastali, Y2K trendovi vraćaju se u 2022. godini. Uz jako puno mini sukanja, prolećna sezona u središte modnog sveta vraća i niski struk.

O kao oversized

Predimenzionirani komadi su se u poslednjih nekoliko godina izdvojili kao trend koji je u potpunosti transgformisao naše omiljene klasike i osnovne komade i stvorio njihovo novo izdanje modernog izgleda. Od bele majice do romantičnih haljina, preminezionisana silueta donosi neodoljivi spoj udobnosti i karaktera s kojim ne možete pogrešiti ni ove prolećne sezone.

P kao prolećne boje

U centru nove modne sezone i njenih najpoželjnijih trendova izdvojila se raskošna paleta boja. S naglaskom na jarke i pastelne boje, ali i dodatkom nekoliko zemljanih tonova, nova paleta boja i dezena u trenu će osvežiti naš izgled i stvoriti efektne kombinacije, čak i kada je reč o onim najjednostavnijima poput bluze i farmerica ili uvek privlačne i popularne haljine.

R kao resice

Prvo su se pojavile na modnim dodacima poput torbi i cipela i osvojile gradske ulice, a ovog proleća resice će ukrasiti sve od topova i pantalona do jakni i haljina. Kao deo romantičnog boho stajlinga, ali i kao dodatak modelima s naglašenim savremenim karakterom, prolećne kolekcije vrve odličnim modelima s resicama.

S kao statement odelo

Jednako privlačno za izlazak u poslobni svet i van njega, prolećno odelo izdvojiće se novim siluetama, krojevima i detaljima koji mu donose efektan izgled. Od predimenzioniranih modela i naglašenih ramena inspirisanim osamdesetim i devedesetim godina prošlog veka do neočekivanih detalja, jarkih boja i modela u kojima pantalone zamenjuju bermude, odelo je jedan od najboljih modela koji možemo da dodamo u svoju garderobu.

T kao Totême

Švedski modni brend Totême definitivno je jedan od onih čiji su modeli obeležili garderobe modnih trendseterki u 2021. godini. Promena fokusa na klasične osnovne modele, modele koji će trajati i modele koji nose održivi predznak događa se već neko vreme, ali u 2021. godini doživela je svoj vrhunac. Upravo je to ono što Totême radi najbolje pa popularnost njegovih odevnih komada i modnih dodataka nije bila veliko iznenađenje, a nastaviće se i u prolećnoj sezoni.

V kao velike torbe

Modne kuće, dizajneri i pristupačniji brendovi ove su sezone najavili povratak velikih torbi i jednostavnim modelima dali trendi pomak i privlačan izgled zbog kojeg ćemo ih nositi čak i kada nam neće trebati njihova prostranost.

Z kao zelena boja

Iako su prve prolećne kolekcije donele brojne modne novitete koje će pleniti pažnju na uličnoj modnoj pisti, zelena boja i sve njene predivne nijanse još jednom su zaživele unutar modnog sveta. Od pastelnih do jarkih nijansi, zelena paleta donosi svežinu i raskoš u kojoj ćete lako pronaći nekoliko savršenih modela za svoj ormar i stil.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs