pogledajte

JEDAN PAR JE IZAZVAO SVETSKI SKANDAL: Ovi muškarci su osvanuli na naslovnoj strani AMERIČKOG VOGA! (FOTO)

Vog je bez premca najpoznatiji, najcenjeniji i najuticajniji modni časopis na svetu. Ima li većeg gušta od omiljenog modnog časopisa u rukama i neprekidnog listanja pomno uređenih stranica?

Moda
11:46h Autor:
JEDAN PAR JE IZAZVAO SVETSKI SKANDAL: Ovi muškarci su osvanuli na naslovnoj strani AMERIČKOG VOGA! (FOTO)
Kanje Vest i Kim Kardašijan, Foto: Profimedia

Vog nam daje inspiraciju i drugačiji pogled na novinarstvo i razvija našu kreativnost. Podstiče nas da život živimo kao pustolovinu i da težimo ličnom rastu, razvoju i krajnjem zadovoljstvu. Iako se često koristi kako bi ukrasio police i stolove, Vog ne priča samo jednu priču. On vodi čitaoce do onoga što će se dogoditi sledeće i podstiče na razmišljanje.

Već 125 godina štamoano izdanje beeži i modne i društvene promene, promene ucrtane na sjajnim stranicama i naslovnicama. Vog modu postavlja u kontekst kulture i sveta u kojem živimo – kako se oblačimo, živimo i družimo, šta jedemo, slušamo i gledamo i koje trendove pratimo.

Sa sedištem u Njujorku, počeo je kao nedeljna novina davne 1892. godine pre nego što je godinama kasnije postao mesečni časopis. Najveće izdanje časopisa Vog objavljeno je u septembru 2012. i sadržao je čak 900 stranica. Kultne naslovnice Voga sadrže živopisne slike koje pripovedaju bezvremenske priče, a Vog je u međuvremenu predstavio brojne glumce, glumice, muzičare, manekenke, sportiste itd.

Naslovna strana američkog Voga sa Kanje Vestom i Kim Kardašijan neposredno pre njihovog venčanja digla je prašinu u svetu, Tada se postavljalo pitanje da li je Vog viđe relevantan kada je upriličio naslovnu stranu jednoj rijaliti zvezdi.

Iako se poslednjih godina često govori i piše o kraju štampanog izdanja, ova „modna Biblija“ dokazuje da joj kraj nije ni blizu i da će svojim bogatim sadržajem nastaviti da ulepšava današnju surovu realnost. Zakoračili smo u februar, mesec u kojem slavimo ljubav pa smo za vas izdvojili listu slavnih muških imena iz sveta umetnosti i sporta koja su u društvu prekrasnih dama ovekovečili naslovnice prestižnog američkog Voga!

RIČARD GIR, DECEMBAR 1992.

DŽORDŽ KLUNI, JUN 2000.

BEN STILER, FEBRUAR 2016.

HERI STAJLS, DECEMBAR 2020.

DŽASTIN BIBER, MART 2019.

ZEJN MALIK, AVGUST 2017.

KANYE WEST, MART 2014.

LEBRON DŽEJMS, APRIL 2008.

RAJAN LOHTE, JUN 2012.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs