Ponovo popularne

Detalj koji daje najluksuzniji izgled: Kako se dom uređuje tapetama u 2019! (FOTO)

Preporuka je da se pored bele, u prostorijama nađu najviše još tri boje, koje opet treba da budu u istom tonalitetu

Enterijer 17.01.2019. - 16:14h Autor: kucastil.rs
Foto: Shutterstock

Koliko god da smo zadovoljni izgledom našeg stana ili kuće za koji smo se prvobitno odlučili, posle određenog vremena bi neke stvari trebalo promeniti, a prostor osvežiti.

 

Ako ste se odlučili da u svoj dom unesete promene, krenite od manjih stvari. Ne morate promeniti kompletan nameštaj da bi vaš dom izgledao modernije, dovoljno je da osvežite jedan deo prostorije, a najveći efekat će svakako imati drugačiji izgled zidova.

 

Budući da su tapete ponovo popularne u opremanju enterijera, predstavljamo vam pet saveta za njihov izbor:

 

1. Najpre odredite željeni stil

 

Ukoliko se opredelite da dizajn enterijera poverite arhitekti, on će vas svakako konsultovati oko željenog stila opremanja. Takođe, izbor preovlađujućeg stila biće poželjan i ukoliko stan opremate samostalno.

 

Od izabranog stila zavise radovi koji prethode lepljenju tapeta, recimo gipsarski deo posla i postavljanje rasvete. Bilo da se opredelite za moderan minimalistički stil, svedeni skandinavski, rustični, romantičan, retro ili klasičan stil, probajte da ga se držite u potpunosti.

 

Svi traže Mari (34) da im pospremi stan: Ono što ona jednom sredi, ostane uredno godinama! (FOTO, VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NV G A L L E R Y (@nv.gallery) on

2. Vodite računa o bojama

 

Upotreba boja u dizajnu enterijera je stvar koje se mnoge osobe na neki način plaše. Ukoliko sami uređujete svoj prostor potrebno je da pažljivo planirate gde će se koja boja naći i koliko puta će se ponoviti.

 

Preporuka je da se pored bele, u prostorijama nađu najviše još tri boje, koje opet treba da budu u istom tonalitetu. Ukoliko je prostorija bela, a nameštaj neutralan, boje drveta, beo ili siv, interesantne tapete u dve boje će osvežiti prostor i dati mu život. U tim situacijama, tapete su te koje pružaju identitet prostoru.

 

3. Sve linije u istom pravcu

 

Prilikom izbora tapeta obratite pažnju na njihov dezen, naročito ukoliko imate nameštaj, draperije i tepihe sa dominantnim linijama. Na primer, ako želite da sačuvate stare stolice sa horizontalnim linijama na mebl štofu, i krugove ili elipse na zavesama, izražena geometrija na tapetama će biti previše. U takvim prilikama radije birajte one tapete sa sitnim ornamentima ili cvetnim dezenom.

 

Kako da ulepšate dom lampicama za jelku kada praznici prođu: Neka magija traje čitave godine! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessica | 23 (@jessinstahome) on

4. Efektan zid

 

Često se desi da nakon renoviranja stana shvatite da imate jedan ili više zidova u stanu koji nemaju baš nikakvu funkciju. Na takvom zidu se ne nalaze slike, ni komadi nameštaja, a deluju nekako prazno. Idealna prilika za kreativnu dekoraciju zidova koji će osvežiti prostor, a dobra ideja je da se takav zid obloži tapetama koje su stilski povezane sa nameštajem. Zid sa tapetama tako dobija smisao i estetsku povezanost sa ostatkom prostorije.

 

Za te prilike pogodne su tapete sa više boja i dominantnijom grafikom. Ukoliko niste baš zainteresovani za eksperimentisanje sa bojama, možete se opredeliti za tapete sa sivim ili srebrnim vertikalnim linijama.

 

Sa prugama u boji je teško pogrešiti, ali ipak vodite računa da se boje pruga uklapaju sa nameštajem ili da njihova boja baš fali jednoličnom nameštaju. Takav zid treba da je u celosti vidljiv tokom boravka u prostoriji. Na taj način pažljivo odabranim tapetama naglašavate jednu ambijentalnu celinu.

 

Feng šui saveti: Obavezno uradite ovo tokom zime, sreća i novac će se lepiti za vaš dom!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wallpaper Rumah Termurah Medan (@wallpapermedan_) on

5. Tapete i u kupatilu

 

Poslednjih godina trend u svetu je postavljanje tapeta sa smelim dezenima na neočekivanim mestima kao što su kupatilo i plafoni. Na taj način se likovnost tapeta odlično koristi kao neočekivani detalj u ambijentu koji daje potpuno novu notu prostoriji.

 

U kupatilima i toaletima tapete se postavljaju uglavnom iznad nivoa jednobojnih keramičkih pločica ili na zidu na kom se nalazi mašina za veš. Takve tapete su najčešće cvetnih motiva ili sa geometrijom u retro stilu. U kupatilima sa dobrom hidroizolacijom ne postoji opasnost od brzog propadanja tapeta u kupatilima. Za savremeni dizajn enterijera celog doma, pa i ove prostorije, tapete su postale neizostavan detalj.

 

6 jeftinih trikova da privučete toplotu u dom: Evo kako da zagrejete prostorije očas posla!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cynthia Ferguson (@cynthiafergusondesigns) on

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs