Pripremite se na vreme

Najotmeniji detalj u stanu: Parket složen u obliku riblje kosti ponovo je u modi! (FOTO)

Drveni parketi u gotovo svim svojim oblicima životnom prostoru daju toplinu, a pod prekriven klasičnim parketom u dezenu riblje kosti uklapa se u različite stilove uređenja i smatra se velikim hitom u svetu enterijera

Enterijer
12:56h Autor:
Najotmeniji detalj u stanu: Parket složen u obliku riblje kosti ponovo je u modi! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Ako želite da oplemenite životni prostor parketom u dezenu riblje kosti, dizajner enterijera ističu kako biste prvo trebali da razmislite o njegovoj boji i budžetu kojim raspolažete. Nakon odabira boje i vrste drveta koja vam cenovno odgovara, majveći je problem odmeriti tačnu meru parketa ali uz pomoć profesionalca ni to ne bi trebalo da prestavlja veliki problem.

Bela kuhinja u prostoriji sa belim zidovima činiće savršen kontrast sa parketom dezena riblje kosti u srednje smeđoj boji. Ova boja parketa daje tradicionalnu komponentu modernom izgledu kuhinje i dinamičnost potpuno belom prostoru.

Kalifornijski stil u vašem domu: 7 zapovesti za prefinjeni enterijer (FOTO)

A post shared by MyDomaine (@mydomaine) on

Za privlačniji utisak prostorije dozvolite da se parket dezena riblje kosti prostire iz jedne prostorije u drugu. Kao što je vidljivo iz fotografije, klasični parket dezena riblje kosti čini suptilnu tranziciju iz kuhinje do dnevnog boravka i u hodniku. Dizajneri enterijera međutim savetuju da on ne zavlada u svakoj prostoriji kuće.

Ugledni institut smislio sve u detalje: Kako da očistite celu kuću za pola sata!

A post shared by MyDomaine (@mydomaine) on

Odabirom tamnije verzije klasičnog parketa dezena riblje kosti veću pažnju stavićete na predmete u prostoriji, poput nameštaja i rasvete.

Uredite stan u skladu sa svojim godinama: Ovako treba da izgleda dom žene koja je prešla 40! (FOTO)

Iako parket dezena riblje kosti već sam po sebi deluje upečatljivo u prostoru, po mišljenju dizajnera enterijera, to ne znači da ne možete da ga oplemenite svetlim tepihom zanimljivog dezena koji će prostoru dati drugačiji i svež izgled.

Dom koji privlači sreću: Izbacite negativnu energiju iz sobe uz ove savete!

A post shared by MyDomaine (@mydomaine) on

Dizajneri enterijera ističu kako je mešavina klasičnog parketa i drugih drvenih elemenata u prostoru itekako dobrodošla. Svetle verzije parketa u kombinaciji sa tamnim drvenim elementima delovaće besprekorno.

Dizajneri enterijera otkrili: 7 grešaka zbog kojih kupatilo izgleda jeftino! (FOTO)

A post shared by MyDomaine (@mydomaine) on

Trend dezena riblje kosti ili "chevron" u svetu enterijera deluje klasično i bezvremenski, a osim odabirom klasičnog parketa, navedenim dezenom možete se poigrati i na ostalim vrstama podova, poput drveta ili porculanskih pločica, koje stižu u ogromnom rasponu boja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs