pogledajte

Unesite boje u životni prostor: 8 trikova za potpuno osveženje stana! (FOTO)

Neutralne boje u domu smatraju se sigurnim i bezvremenskim odabirom. Iako je minimalizam u dekoru životnog prostora trend čija popularnost ne jenjava, to ne znači da treba da se oprostite od eksperimentisanja sa bojama

Enterijer
Autor:
Unesite boje u životni prostor: 8 trikova za potpuno osveženje stana! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kako biste bojama uspešno razbili monoton izgled životnog prostora, dizajneri enterijera pronašli su osam načina kojima navedeno možete postići sa lakoćom.

Upečatljiv tepih

A post shared by MyDomaine (@mydomaine) on

Ako na lak i bezbolan način želite da unesete boje u dom, u tome vam može pomoći odabir zanimljivog tepiha šarenih dezena ili detalja što će uneti živost u prostor kojim dominiraju neutralne nijanse i dati mu novi izgled.

Zastarela pravila za uređenje doma: Ovakav enterijer je totalni aut! (FOTO)

Dekorativni elementi u svetlim tonovima

Grupisanje dekorativnih elemenata svetlih i gotovo identičnih tonova značajno će uticati na izgled vašeg životnog prostora.

Zelenilo u domu

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

Osim dodavanja organskog elementa vašem prostoru, šareni cvetni aranžmani ili sobne biljke daju mu živahnu notu. Isprobajte različite lokacije u domu kako biste pronašli idealno mesto za dodavanje boja i živosti u enterijer.

Boja godine 2018: Predivna nijansa za smeli enterijer! (FOTO)

Umetnička dela i fotografije

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

Ako ne planirate da se odvojite od monohromatskog nameštaja i detalja, jedna živopisna umetnička slika ili fotografija doneće značajnu dozu boje u neutralno obojenom prostoru. Dizajneri enterijera savetuju da ovaj dekorativni element istaknete u centru prostorije kako biste izbegli osećaj ometanja dekorativne harmonije doma.

Ne bacajte stare košulje i majice: Fantastičan trik za lepši enterijer! (VIDEO)

Efektni tekstili

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

Dekorativni prekrivač ili ukrasni jastuci živopisnog dezena ili boje u neutralnom prostoru učiniće nezamislivo. Dizajneri enterijera savetuju da navedenim elementima u prostoru pristupite oprezno kako biste istakli ono najbolje, a ne da potpuno dominiraju njime.

Fantastične, a jednostavne ideje za enterijer: Lepši dom pomoću 5 trikova! (FOTO)

Upečatljiv komad

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

Bilo da je reč o dekorativnom elementu, bilo nameštaju, jedan upečatljiv komad poput plave plišane stolice u neutralnom prostoru privuće pažnju, ali isto tako uspešno će se uklapati u neutralne teksture i elemente u prostoriji.

Božanstvene ideje za enterijer: Blago onima koji ovde žive! (FOTO)

Meke nijanse

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

Ako ste spremni za odbacivanje neutralne palete boja u domu, ali još uvek niste spremni u potpunosti da prihvatite boje koje bi dominirale njime, dizajneri enterijera savetuju da tranziciju s neutralnih na življe tonove započnete mekim nijansama poput boje breskve, pastelnih nijansi žute, ružičaste koje će dati drugačiju perspektivu, a da pri tom ne odskaču suviše. Retro komadi, tekstil i dekorativni elementi u prostoru smatraju se dobrim početkom.

Seoska kuća lepša od svake vile: Enterijer od kojeg pamet staje! (FOTO)

Jedna ali vredna boja

A post shared by Lonny Magazine (@lonnymag) on

U prostoru kojim dominiraju neutralne nijanse, element poput smaragdnozelenih vrata učiniće ga zanimljivim i dinamičnijim, a da pritom dizajn prostorije ne izgubi na eleganciji i skladu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs