prelepo

MLADI PAR IZ PARIZA RENOVIRAO STAN OD 30 KVADRATA I OTKRIO NOVE CAKE ZA UŠTEDU NOVCA: Ovako nešto još niste videli

Mladi par je kupio stan od 24 kvadrata - sa jako malo novca napravili su predivan stan u kojem danas uživaju.

Enterijer
Autor:
MLADI PAR IZ PARIZA RENOVIRAO STAN OD 30 KVADRATA I OTKRIO NOVE CAKE ZA UŠTEDU NOVCA: Ovako nešto još niste videli
Foto: Instagram / NEVER TOO SMALL

Mladi par je kupio stan u Parizu od samo 24 kvadrata, pa su dodatom galerijom dobili čak 31 kvadrat. Od tog stana su napravili funkcionalan dom, a mi vam donosimo detalje uređenje koji su koristili koji im je pomogao da svoj prostor učine maksimalno iskorišćenim.

Wabi-sabi koncept uređenja prostora podrazumeva da u nečemu što nije savršeno vidite lepotu. Ako ste u fazi renoviranja stana, uz malo mašte, kupljenih nekoliko retro stvari, nečega što ste sami napravili, možete stvoriti autentičan dom baš po svojoj meri.

Kako su cene stanova u Parizu visoke, mladi par je mogao sebi da priušti manji stan koji je prvobitno imao samo 24 kvadratna metra, ali sa dodatom galerijom sada ima 31 kvadrat. Uklonili su svaki zid i plafon kako bi napravili galeriju.

Iskoristili su pametno prostor i uz odgovarajući nameštaj, adaptaciju i raspored pa su tako dobili su kupatilo, garderobu, police i plakare za knjige, spavaću sobu - baš sve ono što im je bilo potrebno i o čemu su sanjali.

S obzirom da se stan nalazi u potkrovlju, dodali su tri krovna prozora kako bi maksimalno povećali svetlost u stanu. Kada uđete u stan on je svetao, ekonomičan, a većinu renoviranja su uradili sami i tako su uspeli da uštede dosta novca.

1 / 5 Foto: Instagram / NEVER TOO SMALL

U izgradnji su najviše koristili šperploču koji je ekonomičan izbor, ali je dugotrajan, izdržljiv i lepo izgleda. Većinu nameštaja su sami pravili ili pozajmili, a neke komade su čak našli i na ulici. Na primer, orman i vrata su napravili od stare kuhinje njegovog bake i deke.

Dnevni boravak je pozicioniran pored velikog plakara za knjige koji ima dosta mesta za odlaganje. Pored plakara nalaze se merdevine koje vode do dela za spavanje. U plakaru sa knjigama se otvaraju vrata i ulazi se u malo kupatilo, koje je skroz belo i tako se stiče utisak većeg prostora.

Tokom renoviranja pronašli su okrnjeni lavabo koji im se baš zbog tih pukotina koje predstavljaju nekakve"šare" dopao, a ogledalo je takođe iz starog stana bake i deke. Kada se otvore druga vrata u regalu sa knigama ulazi se u garderober.

Kuhinja je prostrana i praktična, ima puno mesta za odlaganje. Urađena je u jednostavnoj kombinaciji drveta i bele keramike, a odlučili su da ne naprave puno visećih delova koji u većini kuhinja samo prave haos i koji se zbog kuvanja najviše i prljaju. U kuhinji je i sto za ručavanje, a stolice su različitog dizajna i daju prostoru poseban pečat.

Ako želite inspiraciju kako da praktično i sa što manje novca sredite stan od 30 kvadrata, ove ideje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Pogledajte u videu ispod kako izgleda simpatičan i zaista lep i funkcionalan stan mladog para iz Pariza!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs