OTPUŠITE SUDOPERU UZ JEDAN JEDNOSTAVAN TRIK: Potrebna su vam 3 sastojka koja sigurno već imate u kuhinji

Sudoperu možete i sami da otpušite uz jednostavan trik, a što je najbolje sve već imate u kuhinji.

Enterijer
11:47h Autor:
OTPUŠITE SUDOPERU UZ JEDAN JEDNOSTAVAN TRIK: Potrebna su vam 3 sastojka koja sigurno već imate u kuhinji
Kako da sami otpušite sudoperu?, Foto: Shutterstock

Mnoge domaćice često muku muče sa začepljenomsudoperom, a često su prinuđene da povozu majstore što iziskuje dodatni trošak. Međutim, malo njih zna da postoji jednostavan trik koji vam može pomoći da otpušite sudoperu bez hemikalija, skidanja sifona i nereda u kuhinji.

Sigurno u kredencu imate sodu bikarbonu koj čini čuda kada su naslage kamenca u pitanju, a sjajna je i za začepljene odvode iz kojih se širi neprijatan miris.

Soda bikarbona je odlična za otpušavanje sudopere
Soda bikarbona je odlična za otpušavanje sudopere foto: Shutterstock

Sve što treba da uradite je da zagrejte vodu do ključanja, zatim sipajte malo deterdženta za sudove u odvod i pažljivo sipajte ključalu vodu. Sredstvo za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih začepljenja, piše The Spruce.

Sipajte jednu šoljicu sode bikarbone u odvod. Za to možete koristiti kašiku ili upotrebiti levak ako imate manji odvod koji otežava izlivanje direktno u odvodni otvor.

Zatim sipajte jednu šoljicu destilovanog alkoholnog sirćeta u odvod. Soda bikarbona je alkalna materija, a sirće je blaga sirćetna kiselina. Kada se ta dva sastojka pomešaju, reaguju kako bi neutralisali jedno drugo.

Soda bikarbona sjajan je saveznik u kuhinji
Soda bikarbona sjajan je saveznik u kuhinji foto: Shutterstock

Nakon što se šuštanje smiri, pričekajte pet minuta. Iskoristite ovo vreme da zagrijete dve šoljice vode do ključanja. Isperite odvod ovom dodatnom ključalom vodom.

Ako odvod sada teče, pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Ako ne ističe, postupak ponovite još jednom. Ako dugo niste čistili odvod, možda ćete morati da ponovite ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs