OTPUŠITE SUDOPERU NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN: Nema boljeg TRIKA, a potrebna su vam samo 3 sastojka

Mnogi se pitaju kako najjednostavnije otpušiti sudoperu, a mi vam donosimo trik.

Enterijer
12:34h Autor:
OTPUŠITE SUDOPERU NA NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN: Nema boljeg TRIKA, a potrebna su vam samo 3 sastojka
Foto: Shutterstock

Gotovo da ne postoji domaćinstvo koje nije imalo problem sa zapušenom sudoperom, koju je veoma teško otpušiti. Međutim, postoji prirodno sredstvo koje će rešiti problem u najkraćem mogućem roku.

Sve što treba da uradite je da zagrejte vodu do ključanja, zatim sipajte malo deterdženta za sudove u odvod i pažljivo sipajte ključalu vodu. Sredstvo za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih začepljenja, piše The Spruce.

Sipajte jednu šoljicu sode bikarbone u odvod. Za to možete koristiti kašiku ili upotrebiti levak ako imate manji odvod koji otežava izlivanje direktno u odvodni otvor.

Soda Bikarbona
foto: Shutterstock

Zatim sipajte jednu šoljicu destilovanog alkoholnog sirćeta u odvod. Soda bikarbona je alkalna materija, a sirće je blaga sirćetna kiselina. Kada se ta dva sastojka pomešaju, reaguju kako bi neutralisali jedno drugo.

Nakon što se šuštanje smiri, pričekajte pet minuta. Iskoristite ovo vreme da zagrijete dve šoljice vode do ključanja. Isperite odvod ovom dodatnom ključalom vodom.

Ako odvod sada teče, pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Ako ne ističe, postupak ponovite još jednom. Ako dugo niste čistili odvod, možda ćete morati da ponovite ispiranje sodom bikarbonom najmanje dva puta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs