PROVEREN TRIK ZA OTPUŠAVANJE SUDOPERE: Za 20 minuta rešava problem i majstor vam ne treba - sve već imate u kuhinji

U nastavku teksta saznajte kako da na najlakši način otpušte sudoperu bez majstora i velikih izdataka

Enterijer
Autor:
PROVEREN TRIK ZA OTPUŠAVANJE SUDOPERE: Za 20 minuta rešava problem i majstor vam ne treba - sve već imate u kuhinji
Kako najlakše otpušiti sudoperu?, Foto: Shutterstock

Najveća noćna mora domaćica je zapušena sudopera, koje su često bile manje ili više uspešne u pokušajima da reše ovaj veoma čest slučaj, naročito nakon pranja teško zamašćenih sudova.

Čišćenje i otpušavanje odvoda nije lak posao, a ponekad smo primorani i da potražimo stručnu pomoć, što nije nimalo jeftino, ili da kupimo hemijska sredstva koja otapaju odvode. Ipak, zbog svoje jačine oni vrlo lako mogu oštetiti sanitarne površine i odvodne cevi, posebno one starijeg datuma.

Sve što vam je potrebno da otpušite sudoperu već imate kod kuće
Sve što vam je potrebno da otpušite sudoperu već imate kod kuće foto: Shutterstock

Međutim, jedna mama ponudila je, kako tvrdi, veoma efikasno rešenje kako da vaša sudopera bude kao nova i ponovo poteče voda kroz začepljeni odvod.

Karolina Mekauli redovno oduševljava svoje pratioce na društvenim mrežama savetima i trikovima za domaćinstvo koje deli, pa je i njeno rešenje za začepljeni odvod od samo 10 minuta i uz korišćenje sastojaka koje svi imao u kuhinji naišlo na odobravanje hiljade ljudi.

Kako je pokazala u snimku, najpre je potrebno da u odvod sudopere sipate kašičicu deterdženta za pranje sudova, pola šolje sode bikarbone i dve šolje sirćeta. Iz odvoda će krenuti pena, a preko njega stavite krpu i ostavite da deluje 10 minuta. Zatim u odvod sipajte ključalu vodu i to je to. Njen skoro pa besplatan trik je rešio problem koji muči mnoge, a u komentarima je dobila brojne pohvale za svoj savet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs