sREĆA

Ako u kuću unesete ove biljke, uneli ste blagostanje! (FOTO)

Prema drevnim učenjima Feng Šuija neke domaće biljke poseduju neverovatnu osobinu generisanja pozitivne energije

Enterijer
Autor:
Ako u kuću unesete ove biljke, uneli ste blagostanje! (FOTO)
Foto: Profimedia

Filozofija Feng Šui glasi da su biljke sposobne da dramatično promene život čoveka.

One poseduju svojstvo da ljudima obezbede pozitivnu energiju, a takođe, mogu pozitivno uticati na neke životne aspekte: poboljšati finansijsku situaciju, privući sreću, isceljavati od različitih bolesti, a takođe, i miriti one koji su u svađi.

Danas delimo sa vama dragocene savete koji će pomoći pri izboru "zelenih prijatelja".

Korisne domaće biljke:

Lavanda

Lavanda – jedan od drevnih simbola čistoće i ljubavi. Uz to je i najbolji lek za sve one koji pate od nesanice, lošeg raspoloženja ili depresije. Izvanredno smiruje i pomaže da se zaspi.

Materije, koje ona sadrži, deluju na centralni nervni sistem, zahvaljujući čemu, lavanda pomaže kod svih stanja uznemirenosti, histerije, glavobolje i migrena. Jednostavno, stavite saksiju sa ovom biljkom u vašu spavaću sobu.

Krasula

Veruje se da prisustvo krasule (biljke novca) u prostoriji, pozitivno utiče na posao, i vlasniku donosi bolju zaradu. Zato je odličan izbor za kancelarije, a u nekim azijskim zemljama se, čak, prenosi sa kolena na koleno.

Prema Feng Šui filozofiji, biljku treba postaviti sa desne strane ulaznih vrata kuće u severnom ili severozapadnom delu. Biljka poseduje eterična ulja koja povećavaju mentalnu i fizičku budnost čoveka i aktiviraju njegove umne i fizičke sposobnosti.

Aloja

Lekovita svojstva ove biljke mnogima su poznata, jer se aloja često koristi u medicini i kozmetologiji. Ona je nadaleko poznata po tome da ima veliki uticaj na zdravlje. U Rusiji je poznata kao "eliksir mladosti" ,dok su je stari Egipćani nazivali "biljkom besmrtnosti".

Učenje Feng Šui preporučuje raspodeliti saksije sa ovom biljkom u sobama gde se nalaze bolesni ljudi. Smatra se da aloja doprinosi njhovom bržem oporavku.

Nana

Ona spada u najlekovitije, a ujedno i najaromatičnije biljke. Nana poseduje osvežavajući efekat na ceo organizam: pomaže oslobađanju od umora, a takođe, poboljšava pamćenje.

Kinezi veruju da saksija sa nanom treba da se nalazi u svakom domu, jer ona utiče na privlačenje pozitivne energije.

Jasmin

Mirisni žbun zelenih listova i blistavo belih cvetova, već hiljadama godina pleni i zaokuplja maštu ljudi, od dalekog Orijenta do Mediterana. Ako je ruža kraljica cveća, jasmin je kralj.

Vlasnici ove biljke vremenom postaju veoma komunikativni i raduju se životu. Za privlačenje sreće, i povećanja nivoa pozitivne energije preporučuje se postaviti jasmin u južnom delu prostorije.

Spatifilum

Veruje se da je upravo ova sobna biljka odgovorna za žensku dobrobit, ne nazivaju je uzalud – ženskom srećom. Od davnina su žene počele da primećuju da je postojanje spatifiluma u kući, obavezno povlačilo za sobom dobre promene, pogotovo u ljubavnim odnosima.

Prema verovanju, sreća je, takođe, dolazila u kuću kod žena koje su dugo pokušavale da zatrudne, i sa pojavom ove biljke one su, napokon, obradovane vešću o dugoočekivanom radosnom događaju.

Uprkos činjenici, da mnogi ne veruju u magične čari biljke, spatifilum itekako može uticati na privatni život svoje vlasnice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs