Vredi je poslušati

Majka troje dece otkriva pametno rešenje: Kako da bez muke unapred pripremite obroke za celu nedelju! (FOTO)

Majka troje dece i domaćica Katrina Springer, poznata kao "The Organised Houswife", osmislila je nekoliko trikova za bolju organizaciju koje možete da primenite u kuhinji kako biste uštedeli vreme, ali i novac

Porodica
Autor:
Majka troje dece otkriva pametno rešenje: Kako da bez muke unapred pripremite obroke za celu nedelju! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram / organised_house

Katrina Springer, 40-godišnja majka troje dece osmislila je praktičan sistem kako unapred planirati obroke za svoju petočlanu porodicu. Smatra da je bitno stvoriti rutinu kojom se postiže organizovan dom, a samim tim se štedi vreme i novac.

Najurednija žena otkriva sve svoje trikove: Zbog njih joj kuća uvek blista! (VIDEO)

Kuhinja joj je bila zatrpana posuđem

Svake nedelje je, kaže, neophodno napraviti listu obaveza, a svoju tehniku je u potpunosti usavršila. Kupovinu namirnica sada obavlja za svega 30 minuta. Ova super organizovana mama pre odlaska u prodavnicu, prvo proveri zalihu namirnica koje ima u kući.

"Nisam bila organizovana sve do trenutka kada sam rodila blizance. To je bilo prilično haotično jer nisam znala kako kuću održavati čistom i rednom s tako malom decom", priznaje Katrina i dodaje sledeće:

"Došlo je do toga da je čista odeća bila razbacana po podu, a kuhinja zatrpana prljavim posuđem jer nisam bila organizovana."

Smislila je fantastično rešenje: "Stvorila sam sistem i rutinu koja mi je pomogla da vratim kontrolu nad svojim životom." U kupnju namirnica odlazi svake nedelje kada napravi listu kako bi imala sve što joj je potrebno na jednom mestu.

Stvari koje nikada nećete naći u kuhinji urednih ljudi: Caka da i vaš dom zablista!

Sastavljajte liste po kategorijama

Hranu deli po kategorijama kako bi uštedela vreme prilikom šopinga. Na listi tako izdvoji na primer mlečne proizvode, suhomesnate, voće i povrće. Trik je takođe, otkriva, da stalno idete u istu prodavnicu jer ćete tako već znati na kojoj polici i gde se nalaze stvari koje vam trebaju.

Uz listu Katrina kreira i nedeljni jelovnik koji uvek istakne na vidljivom mestu. To je odličan način da deca ne ispituju stalno šta će biti za ručak ili večeru, a ako slučajno zapnete negde u saobraćaju i kasnite kući, ako su deca dovoljno velika mogu i sami da pripreme namirnice koje ste planirali da iskoristite.

7 koraka do doma kao iz časopisa: Slavna blogerka otkriva koje stvari odmah treba izbaciti! (FOTO)

Pazite na rok trajanja

Pri planiranju jelovnika u obzir uzima i rok trajanja proizvoda, koji joj olakšava kreativni i organizacioni proces. Ističe da je poželjno da pitate i svoje ukućane koje je njihovo omiljeno jelo i šta bi hteli da jedu jer je to dobar način na koji možete da dobijete nove ideje za jelovnik.

Ni ne sumnjate da imaju rok trajanja: Evo koliko često treba da menjate svakodnevne stvari!

Planirajte unapred

Domaćica predlaže da u obzir uzmete i sve ostale aktivnosti vaše porodice pre nego što odlučite šta ćete da kuvate. Tako unapred možete da isplanirate vreme koje će vam biti potrebno za kuvanje. A osim planiranja jelovnika, Katrina je otkrila i da deci neretko ispeče mafine i mini pice koje mogu da nose u školu i pojedu kao obrok.

Najjednostavniji čokoladni mafini: Gotovi za 10 minuta, uspevaju i neiskusnim domaćicama! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs