Imam 4 sina i 30 dana sam im zabranio TV i mobilni telefon: Nisam ni u najluđem snu slutio šta će se desiti

7 stvari koje su se znatno promenile onaj momenat kada sam decu ukinuo mobilni i televizor na 30 dana

Porodica
12:09h Autor:
Imam 4 sina i 30 dana sam im zabranio TV i mobilni telefon: Nisam ni u najluđem snu slutio šta će se desiti
Foto: Printscreen/Instagram

Jedan tata je izveo svojevrsni eksperiment - ukinuo deci vreme pred ekranom na mesec dana i potom objasnio koje korenite promene su se desile njegovoj porodici.

Fil Makenzi je prava senzacija na Instagramu jer ga tu prati gotovo 400.000 ljudi. Razlog je jednostavan – on je tata četvoro dece do sedam godina i redovno daje zanimljive i korisne savete o roditeljstvu.

Jednom prilikom je objasnio kako su on i žena uspeli da deci sasvim ukinu vreme pred ekranom telefona, tableta, TV-a i naveo šta se tada desilo.

Kako napominje na početku, nikad nije ni sanjao da će tako nešto moći da se dogodi jer načelno nije bio protiv, ali ispostavilo se da su im se desile korenite promene posle 30 dana bez gledanja u ekran.

  1. Njihova četiri dečaka su se znatno manje svađala, a mnogo više igrala. Postali su neuporedivo bliskiji i više se zavoleli.
  2. Njihova mašta i kreativnost su doslovno eksplodirale. Sada mama i tata po ceo dan gledaju kakve sve igrice njihovi mozgići mogu da smisle.
  3. Pažnja im se znatno popravila, više su fokusirani na igračke. Ranije bi im nova igračka dosadila za dva minuta, a sada se mnogo duže igraju, što je sjajno.
  4. Mnogo je lakše izvesti iz kuće, a ranije je to bilo prava muka. Kukali bi za samo još pet minuta pred TV-om, a sad su spremni za tren.
  5. Sada zapravo sednu da jedu, a ranije su bili dekoncentrisani i odbijali hranu. Sad obeduju kao prava porodica.
  6. Imaju manje tantruma. Dešavaju se i dalje ponekad, ali neuporedivo ređe.
  7. Sada uživaju u čitanju knjiga, dok ranije to nije bilo izvodljivo.

„Sve to na kraju je popravilo i ulepšalo naš život kao roditelja, a nismo ni mogli da zamislimo da će se to desiti“, zaključuje ovaj tata.

(Nevena Dimitrijević/Zadovoljna.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs