BAKA SLOVENKA IZ ŠIDA DOŽIVELA BOLNO ISKUSTVO: "Unuci sam dala celu penziju za rođendan, a ona me ponizila pred svima"

Celu svoju ušteđevinu dala je unuci koja je pokazala nezahvalnost i nepoštovanje

Porodica
Autor:
BAKA SLOVENKA IZ ŠIDA DOŽIVELA BOLNO ISKUSTVO: "Unuci sam dala celu penziju za rođendan, a ona me ponizila pred svima"
Foto: Shutterstock

Baka Slovenka iz Šida je otvorila svoju dušu nakon što je njena unuka nezahvalno reagovala na poklon od 400 evra, a to je cela njena penzija.

'Nema ni trunke skromnosti ni zahvalnosti', naglašava baka, koja je s velikim naporom štedela taj novac.

baka, tužna baka, stomačni problemi
foto: Shutterstock

Slovenka (77) ne može da ne progovori o svojim osećanjima nakon što je doživela veliko poniženje od svoje unuke. 'Ne mogu da ćutim i budem dobro kada sam ovih dana doživela najveće poniženje u životu', kaže ona.

Njena unuka je proslavljala svoj 16. rođendan, te su je pozvali na ručak ćerka i zet. Baka je već imala pripremljen poklon, za koji je pola godine štedela, odrekavši se mnogo čega kako bi skupila iznos veći od cele penzije, 400 evra. 'Očekivala sam da će biti presrećna i da će me zagrliti, radovao sam se tom trenutku.'

Stara baka, Baka
foto: Profimedia

'Kada je moja unuka otvorila kuvertu u kojoj je bila i čestitka i kratko pismo koje sam joj napisala, samo je žustro brojala novac, nezadovoljno frknula nosom i na kraju rekla: "Šta je ovo, pa znaš li ti da se sa ovom sićom ništa ne može kupiti, pih"', priznaje baka, koja se osećala krajnje posramljeno.

'Ni trunke skromnosti ni zahvalnosti. Rekla sam tada i ćerki i zetu, neka mi se više nikada ne požale da ima sve veće potrebe i prohteve, jer su je navikli da se razbacuje novcem. Vidim da je nisu naučili skromnosti ni zahvalnosti pred onima koji nemaju. Ja sam teško uštedela taj novac, a kod tog deteta nije se rodila ni trunčica zahvalnosti', kaže baka ljutito.

Baka
foto: Shutterstock

'Ne usađuju joj vrednosti da se za svaku stvar treba potruditi. Zgrožena sam', uzrujano dodaje baka.

'Ne kažem da treba svega odricati, kao što sam se ja na selu odrekla od malih nogu, pa čak i do danas. Kada sam bila dete, nas je bilo sedmoro, nikada nisam imala nove cipele, nosila sam one koje je sestra prerasla. Jedne godine nosila sam čak i muške cipele, bratove, to nikada neću zaboraviti.'

'Onda sam došla u grad, počela je nova borba za opstanak. Dok podigneš decu, otplatiš stan, već si u penziji. A penzija nije bogzna kakva. Ali sam je pošteno zaradila i razumno smo živeli, ni suprug ni ja nikada nismo preterivali, pokrili smo se koliko smo dugi. Ovo sada ide preko svake mere i razuma', smatra naša penzionerka."

Stil/Najžena

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs