NEVEROVATNO!

PREVREMENO ROĐENE TROJKE VELIČINE DLANA ZBOG 1 STVARI POSTALE SU ČUDO: Mislilu su da će umreti, a evo kakve su DANAS

Doktori su trojkama davali minimalne šanse da prežive, a mališani su ih u potpunosti demantovali!

Porodica
13:46h Autor:
PREVREMENO ROĐENE TROJKE VELIČINE DLANA ZBOG 1 STVARI POSTALE SU ČUDO: Mislilu su da će umreti, a evo kakve su DANAS
Kako danas izgledaju trojke koje su bile manje od dlana?, Foto: Printscreen Youtube - Mary Landry

Majka trojki prvo je doživela šok kada je saznala da nosi čak tri bebe u stomaku, a onda je usledila velika radost, shvatajući da se tako nešto ne dešava često. Iako je trudnoća bila vrlo rizična, mislila je da će uspeti da izgura do kraja, međutim već u 22. nedeljni pukao joj je vodenjak.

- Kada mi je pukao vodenjak počela sam da plačem jer nisam mislila da mogu da prežive tako rani porođaj. Mislila sam da je sve gotovo - rekla je.

Trojke
foto: Printscreen Youtube - Mary Landry

Prvi dečak rođen je sa 22 nedelje i 6 dana, imao je svega 600 grama. Identični brat blizanac došao je na svet posle pet dana i bio je težak kilogram i po. Odmah nakon njega svetlost dana je ugledala i njihova sestra, koja je bila najmanja, imala je samo 500 g.

Prognoze doktora su bile katastrofalne, mislili su da imaju minimalne šanse da prežive zbog vrlo ranog porođaja. Novorođenčad su bila manja od dlana, a pred njima su bile velike prepreke sa kojima su se svakodnevno suočavali na intenzivnoj nezi. Dve bebe su imale bolest creva, jedna se borila sa upalom pluća, a sve su imale problem sa disanjem, posebno u prvim nedeljama života.

- Prema svim poznatim zakonima avijacije, nema šanse da pčele mogu da lete. Krila su im premala u odnosu na telo. Ali pčele i dalje lete, jer ne mare šta ljudi misle da je nemoguće. Tako i bebe, nisu marile. Ako oni veruju da mogu, onda i mi treba da verujemo - zaključila je ponosna mama.

Mališani su se pokazali kao ogromni borci koji se ne predaju lako, te su demantovali sve prognoze lekara. I osoblju bolnice su bili neverovatna inspiracija - u znak podrške svi su nosili broševe sa pčelama na uniformama. Nakon skoro četiri meseca bebe su puštene kući, a više im gotovo uopšte nije potreban ni kiseonik za disanje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs