Uzorni roditelji

NAJČUDNIJI NAČIN VASPITANJA DECE IMAJU AMAL I DŽORDŽ KLUNI: Uprkos velikom bogatstvu, blizanci poštuju OVA PRAVILA

Slavni par retko otkriva detalje o svom privatnom životu, ali otvoreno govore o svom pristupu podizanju dece koji obiluje mudrostima

Vaše dete & vi
Autor:
NAJČUDNIJI NAČIN VASPITANJA DECE IMAJU AMAL I DŽORDŽ KLUNI: Uprkos velikom bogatstvu, blizanci poštuju OVA PRAVILA
Kako Džordž Kluni vaspitava svoju decu?, Foto: Shutterstock

Koliko Džordž Kluni zna da ceni brak sa Amal svedoči i njegova ispovest u kojoj kaže da ga je život nagradio dobrim brakom zbog svega što je u životu uradio.

Osim što su nežni jednio prema drugome, Amal i Džordž Kluni su i uzorni roditelji.

Pre nego što su se upoznali, uopšte nisu planirali da imaju decu. Amal je gradila uspešnu karijeru advokata za ljudska prava, dok je Džordž imao brojne veze sa nekim od najlepših holivudskih žena, poput Stejsi Kejbler i Rene Zelveger i - nije imao nameru da se skrasi i postane otac godine. Ali sve se promenilo kada su se upoznali.

„Bili smo ispunjeni srećom, oboje, ali osećali smo da bi trebalo da je podelimo. Bilo bi sebično od nas da smo zadržali sreću samo za sebe“, prokomentarisao je Kluni njihovu odluku da postanu roditelji.

U vreme rođenja blizanaca, glumac je imao 56, a njegova supruga 39 godina, a par se pripremao za nove uloge pošto su odmah shvatili kolika je odgovornost koja pada na njihova pleća. Džordž priznaje da ga je proganjala misao „da ovo neće zeznuti!“

Amal Kluni
foto: Profimedia

Uprkos statusu slavne ličnosti i finansijskom bogatstvu, Amal je odlučila da u potpunosti preuzme sve majčinske obaveze i - oduševljena je tom ulogom. Prema njenim rečima, provela je godinu dana čuvajući sina Aleksandra i ćerku Elu bez ikakve pomoći. Kao nekada njena majka, i ona je sama prala sudove i veš.

Ni kad se vratila poslu, par nije angažovao pomoć sa punim radnim vremenom. Dadilja dolazi u Klunijevo domaćinstvo samo četiri puta nedeljno, ostalo vreme roditelji sami brinu o svojoj deci.

Džordž Kluni
foto: Profimedia

„Divim se svojoj ženi, spava oko dva sata između dojenja, a ljubav koju joj uzvraćaju je prelep prizor“, rekao je 2017. oduševljeni glumac.

Džordž i Amal su navikli u svemu da podržavaju jedni drugo i to su nastavli s dolaskom dece.

Podela roditeljskih obaveza pomogla je paru da uspostavi ravnotežu između posla i porodičnog života. Glumac nikada nije mogao da zamisli da će u bilo kom trenutku svog života njegov glavni zadatak biti menjanje pelena. Ali sudbina je nepredvidiva, i, prema rečima njegove supruge, on se u ovom poduhvatu odlično pokazao.

Džordž Kluni, Amal Kluni
foto: Profimedia

Još jedna karakteristika ove porodice je da su njihova deca od malih nogu počela da uče nekoliko jezika. Strast ka jezicima potiče od njihove majke, a Džordž se uvek našali kada ga o tome pitaju:

„Ja sam iz Kentakija, engleski je moj drugi jezik. Amal je, s druge strane, rođena u Libanu. Kada je imala dve godine, njena porodica se preselila u Englesku. Tečno govori engleski i francuski jezik, a govori i arapski.“

Tokom jednog TV nastupa, glumac je otkrio da već sa pet godina njihova deca govore tri jezika. Pored engleskog i francuskog, uče italijanski, koji, inače, ni Kluni ni njegova supruga ne znaju. Ovo omogućava blizancima da čuvaju sopstvene tajne od roditelja.

Amal Kluni
foto: Profimedia

Sledeće pravilo Klunijevih je da, iako su oboje izuzetno zauzeti, ne budu duže razdvojeni. Ako ih posao na to natera, Amal i Džordž su stalno u kontaktu putem video poziva. Tako, iako im je radni raspored zgusnut, porodica i dalje provodi mnogo vremena zajedno.

Dok neki poznati roditelji rado dele slike na društvenim mrežama na kojima se vidi kako njihova deca odrastaju, Klunijevi su dali sve od sebe da to izbegnu. Slavni glumac i prelepa advokatica nemaju svoje stranice na društvenim mrežama. Uz to, snažno se protive bilo kakvom spoljnom mešanju u živote njihovih blizanaca -kada su se paparaci popeli na ogradu njihovog doma kako bi snimili nekoliko fotografija beba, Kluni ih je prijavio sudu i tražio da ih kazne po zakonu.

Džordž Kluni, Amal Kluni
foto: Profimedia

Supružnici su otvoreno apelovali na novinare da ne objavljuju fotografije njihove dece. Oni žele da omoguće Aleksandru i Eli da žive normalnim životom, baš kao i druga deca. Čak su i izabrali prilično uobičajena imena za blizance, kako bi dodali malo „normalnosti“ već neobičnim životima blizanaca.

Slavni par iz sopstvenog iskustva zna kako ova „normalnost“ ponekad može da izostane. Džordža su podigle kraljica lepote i TV voditelj, a Amal je takođe imala sreću da se rodi u poznatoj porodici — njen otac potiče iz dugog roda poštovanog porekla. Zato su odlučili da svoju decu vaspitavaju drugačije.

Amal Kluni, Džordž Kluni
foto: Profimedia

„Izazov je podsećati decu koja imaju slavne roditelje i novac da treba da imaju i empatiju prema ljudima koji nisu toliko srećni kao oni. Amalin i moj posao je da tome učimo našu decu, to je veoma važno", objasnio je Kluni.

Deca su promenila život Klunija.

Džordž veruje da je nekim ljudima dobiti dete životni cilj, da se osećaju nepotpuno ako nisu roditelji.

To nije bio slučaj sa njim. Nije tugovao što je sam, bez naslednika, sve dok nije sreo Amal. Sa njom je poželeo da ima decu.

Amal Kluni
foto: Profimedia

„Probudio mi se osećaj pripadnosti, osećaj doma i bezuslovne ljubavi — sve ono što sam se nadao da ću imati pored zaista dobre karijere i psa. Shvatio sam da je ovo mnogo više od toga“, kaže glumac.

Šta mislite, zašto mnogi ljudi roditeljstvo vide kao svoj glavni cilj u životu?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs