SVI PRIČAJU O NAČINU NA KOJI JE JELENA BAĆIĆ ALIMPIĆ OBJAVILA DA JE POSTALA BAKA: Malo koja svekrva bi rekla OVO

Književnica Jelena Baćić Alimpić je postala baka a srećne vesti podelila je na svom instagram profilu

Porodica
Autor:
SVI PRIČAJU O NAČINU NA KOJI JE JELENA BAĆIĆ ALIMPIĆ OBJAVILA DA JE POSTALA BAKA: Malo koja svekrva bi rekla OVO
Kojim rečima je Jelena Baćić Alimpić čestitala snaji porođaj?, Foto: Kurir / Marina Lopičić

Sin Jelene Baćić Alimpić, Marko Alimpić i njegova supruga Antonina dobili su devojčicu kojoj su dali staro srpsko ime - MILA.

"Postala sam baka! Hvala ti Antonia na neopisivoj sreći! Volim vas najviše na svetu", poručila je Jelena na svom Instagram profilu.

Malo koja snajka u Srbiji može da se pohvali ovakvom čestitkom od svoje svekrve, a retko koja žena u ovakvim momentima u prvi plan stavlja snaju, ali Jelena Baćić Alimpić nikad nije krila sreću zbog izbora svog sina.

Iz porodilišta se javila i Antonina koja je otkrila da su Marko i ona ćerki dali ime Mila.

Dobro nam došla, Mila!”, kratko je napisala.

Ime Mila je staro srpsko i pravoslavno ime, a značenje mu je "mila i draga". Iako se najpre smatralo da je ime Mila, "ime od milja" tj hipokoristika imena Milica, u osnovi je navedeno tumačenje o poreklu ovog imena od prideva "mio; mila", sasvim tačno i zasnovano na naučnim etimološkim analizama.

Jedna od poznatijih hipoteza o poreklu imena Mila, ukazuje na to da je ime izvedeno od ličnog imena Ljudmila ili Ludmila, a koje je složenica reči „ljud;lud“ – čovek i reči „mil; mio“ – drag, te ima značenje mio ili drag čovek; draga osoba.

Druga teorija o poreklu imena Mila, ukazuje da ime potiče od latinske reči „Emil“ ili od imena Emilia tj Emila ili od rimskog „Aemilius“, sa značenjem (koje je prevod latinske reči „aemulus“), suparnik; protivnik; neprijatelj ili rival.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs