Neki ljudi su zamenu shvatili tek nakon 40 godina

OVIM MAJKAMA SE DESILA NAJGORA NOĆNA MORA: Naježićete se od ove 4 priče o zameni beba!

Jedan od većih strahova mladih majki je da će im u porodilištu zameniti bebe, a da one to neće prepoznati.

Porodica
14:12h Autor:
OVIM MAJKAMA SE DESILA NAJGORA NOĆNA MORA: Naježićete se od ove 4 priče o zameni beba!
Foto: Shuterstock

Upravo to se desilo ovim majkama. Donismo vam četiri priče o zameni dece:

Zamena otkrivena nakon 12 godina:

Julija Beljajeva iz Kopejska ušla je u bolnicu kada je imala samo devetnaest godina. Godinu dana ranije udala se za Alekseja, a par je odlučio da ne odlaže sa decom. U porodilištu, Julia je upoznala ženu po imenu Lena iste gestacijske starosti kao i ona. Čak su počeli da se porađaju gotovo istovremeno - Julijina ćerka rođena je 15 minuta kasnije. Julija veruje da su deca bila zamenjena kada su obe mlade majke zaspale od umora. Kada je Ira, tako je Julija nazvala svoju ćerku, odrasla, postalo je primetno da je imala vrlo tamnu kosu. Julija je sve pripisala genetici svog supruga. Porodična sreća nije dugo trajala. Aleksej je otišao u zatvor, a tokom jednog od sastanaka rekao je da ne veruje da mu je Ira ćerka.

2007. godine par se razveo, a Aleksej je odbio da plaća alimentaciju tuđem detetu. Zahtevao je DNK testove, a Julia se složila. Tada se ispostavilo da Ira nije Julijina biološka ćerka. Pronađena je druga devojčica - Anja. Ispostavilo se da živi sa ocem Naimatom. Živeli su bukvalno nekoliko kilometara od Julije.

Julija se priseća prvog sastanka sa biološkom ćerkom: "Nisam mogla da odolim i došla sam ranije nego što smo se dogovorili. Anja je ušla u hodnik i pozdravila se. Bila je poput moje male kopije kad sam ja imala dvanaest godina. Mogla je biti samo moja ćerka. Tada sam grizla usnu, gledala je i pokušavala da se suzdržim kako je ne bih zgrabila i sa njom pobegla. Provela sam tri sata sa njom, a kad sam se vratila, osetio sam da me noge ne drže od napetosti ".

Naimat je iz Tadžikistana, oženio se Lenom kada je imala samo 16. On, prema njegovim rečima, nije imao ni najmanje sumnje da Anja nije njegovo dete. "Bila je bela kao šećer."

Kasnije se Naimat razveo od Lene, a ćerka je ostala s njim. Naravno, Anja i Ira su bile šokirane kada su saznale da su zamenjene, ali odbile su da napuste porodice. Anju vaspitavaju po strogim muslimanskim običajima i ponekad se devojke jedva razumeju.

Najbolje od oba sveta:

Izgleda da je nemoguće zameniti bebe kada se samo dve žene porađaju togdana, ali upravo se to dogodilo Sendi Davkins i Mags Parker iz Južne Afrike. Posle 18 meseci, kao rezultat DNK testa, lekari su pronašli grešku. Deca su zamenjena.

Do tada su obe majke već počele da doje svoju decu i veoma su se vezale za njih. Sendi je sina nazvala Robin, a Megs svog sina Gavin. Majke su donele tešku odluku da napuste rođenu decu, ali da ostanu u kontaktu. Dečaci su odrastali kao braća dok nisu napunili 15 godina. Tada je Megs nagovorila Robina, njenog biološkog sina, da se preseli kod nje i kod Gavina. Sendi je to slomilo srce, izgubila je kontakt sa oba dečaka koji sada imaju 23 godine. Megs je priznala da je prošla bolje, te da je "dobila najbolje od oba sveta".

Princ i siromah:

Japanac, rođen od bogatih roditelja, odrastao je u siromaštvu zbog činjenice jer je bio zamenjen u bolnici. To se dogodilo pre šezdeset godina. Dete koje je zauzelo njegovo mesto živelo je luksuzno, studiralo je na najboljem univerzitetu, a danas je vlasnik jedne od najvećih japanskih kompanija.

Šezdesetogodišnjak, koji je odbio da bude imenovan, živeo je od malog dodatka posle smrti svog "oca". Žena, za koju je smatrao da je njegova majka, podigla je još troje starije dece. Kada je odrastao, pohađao je noćnu školu i danju radio u fabrici. Kasnije je imao sreće što je našao posao taksista. Nikada se nije oženio i ceo život je pomagao trojici muškaraca koji čak nisu bili ni njegova prava braća. U međuvremenu, drugo dete, rođeno 13 minuta kasnije u tokijskoj bolnici San Ikukai, odrastalo je u izobilju i ljubavi. Pitanja su se pojavila kada je dečak izrastao u potpuno različitu osobu od svoje braće. DNK tekst potvrdio je njegove strahove. Sud je naložio da "siromahu" plati 374.000 dolara. Biološki roditelji "siromaha" do tada su već umrli. On je "tehnički" najstariji sin porodice, što dovodi u sumnju mesto koje "bogataš" zauzima kao šef kompanije.

Istina nakon 40 godina

Pre 40 godina, na Permskoj teritoriji, majke Rima Švecova i Julija Savelieva rodile su devojčice gotovo istovremeno. Rima je svoju ćerku nazvala Veronika, a Julija svoje dete Tanja. Veronika je odrasla kao svetla i plavooka, a dok je njen otac često zamerao svojoj ženi što devojčica ne liči na njega. Da, i Rima je sumnjala: njena ćerka nije ličila ni po izgledu ni po karakteru nikome u porodici. Rimu je zbog toga ostavio muž. Tada DNK testiranje još nije bilo dostupno, tako da Rima nije mogla pružiti nikakve dokaze očinstva. Često se svađala sa suprugom zbog ćerke, a na kraju se par razveo.

Rađajući, međutim, još dvoje dece. Julija više nije ni razmišljala o tome da li je Tanja njena ćerka. Istina je otkrivena tek nedavno.

Tanja već ima svoju porodicu i decu. Rima je rekla svoju sumnju Veroniki da možda ona i nije njeno dete. DNK testiranje je potvrdilo strahove.

Sada Rima i Julija nameravaju da tuže Ministarstvo zdravlja Permske teritorije, kao i bolnicu u kojoj su se porodile pre 40 godina.

(Prevod Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs