Sudbina

Zamenili ih na rođenju: Naježićete se od ovih pet neverovatnih priča! (VIDEO)

Da se od sudbine ne može pobeći svedoči ova priča koja će vas ostaviti bez daha
Porodica
23:02h Autor:
Zamenili ih na rođenju: Naježićete se od ovih pet neverovatnih priča! (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Zamjena beba u bolnicama svakako nije nešto što se događa svakodnevno, ali ipak se i dalje događa - naročito u manje razvijenim sredinama. U takvim slučajevima porodica odlazi kući sa tuđim detetom te ga odgaja kao svoje, ali prsti sudbine se znaju umešati da se cela stvar otkrije.

1. Zamena identičnih blizanaca

U neverovatnom zapletu sudbine, dva para novorođenih jednojajčanih blizanaca su lečena u isto vreme, u istoj bolnici u Kolumbiji. Dogodilo se nešto neverovatno, zamenjeni su, ali ne tako da je svaka porodica otišla kući sa pogrešnim parom blizanaca, već je samo jedan od njih zamenjen. Dve porodice su godinama živele kilometrima udaljene, jedni u ruralnoj unutrašnjosti zemlje, a drugi u Bogoti. Nakon 20-ak godina, ovi sa sela su se doselili u Bogotu, a oboje braće su radili kao mesari. Zamena je otkrivena nakon što je jedan od blizanaca iz grada došao u mesnicu i pomislio da je to njegov brat blizanac. Pogledajte priču u videu:

Mrzela sam svog supruga: Niko me nije pripremio na ta osećanja nakon porođaja!2. Majke se slučajno srele i shvatile zamenu

Dve žene su se u Argentini srele 2013. pukom slučajnošću - obe su čekale pregled kod pedijatra u gradu San Huanu. Počele su razgovarati o klinici u kojoj su rodile tri nedelje pre toga, shvatile da se radi o istoj. Također, otkrile su još jednu slučajnost - Veronika Tejada je rodila dete koje je bilo teško 3,8 kilograma, ali pri izlazu iz bolnice je beba drastično smršala, dok je Lorena Gerbeno carski rezom rodila devojčicu tešku 3,1 kilogram, ali naknadno su joj kod predaje bebe rekli da je teška 3,8 kilograma. Njihov majčinski instinkt im je govorio da nešto nije u redu te su raspravljale o svojim sumnjama, odnosno o mogućoj zameni. Lorena, koja je advokat, podnela je tužbu protiv klinke i tražila test majčinstva. Rezultati su potvrdili njihove teorije - bebe su zamenjene.

3. Južnoafrički sud presudio da se deca ne vraćaju

Južnoafrički sud je 1014. doneo odluku da se dvoje dece koja su slučajno zamenjena nakon rođenja ne vraćaju svojim biološkim roditeljima. Obe bebe su rođene 2010. godine istog dana u Johanesburgu, a do zamene je došlo greškom medicinskih sestara. Porodice nisu bile svesne zamene sve dok se jedna od žena nije rastajala od tadašnjeg supruga koji je tražio DNK testiranje - nije htio plaćati alimentaciju i tvrdio je da dete nije njegovao. Jedna od majki je u početku želela da joj se vrati njeno pravo dete, dok je druga želela zadržati ono koje je odgajala četiri godine. Naposletku je odlučeno da se, za dobrobit dece, ona ostave u poznatim porodicama. Ipak, održavaju kontakt i nameravaju im reći sve nakon što porastu.

U ovom testamentu nema novca, ali zlata vredi: Pismo jednog oca ostaviće vas bez teksta!

4. Zbog zamene dobile dva miliona dolara

U februaru 2015. je sud odlučio da klinika za porođaj u Kannesu mora isplatiti dva miliona dolara ženama koje su zamenjene pri rođenju pre 20 godina. Njih dve su delile zajednički inkubator, a iako je jedna od majki sumnjala na zamenu - rečeno im je da nema govora o tome. Ipak, sumnja je ostala prisutna, pa je ista ta majka napravila DNK test koji je otkrio istinu. Nakon istrage, otkriveno je da su dve porodice živele udaljena jedna od druge tek 30 kilometara.

5. Danas žive zajedno

Dimas Aliprandi (25) i Elton Plaster (25) pre dve godine slučajno su saznali kako su ih nakon rođenja zamenili u bolnici. Nisu bili ogorčeni, a nakon otkrića su odlučili spojiti svoje dve porodice. Mladići danas žive i rade zajedno na farmi u Brazilu gde uzgajaju povrće i kafu. Dimas je dugo sumnjao kako nije u rodu sa sestrama sa kojima je odrastao.

"Oduvek mi se nešto činilo drugačije. Imam svetlu kosu i plave oči dok moje sestre imaju tamne oči i tamnu kosu. Činilo mi se kao da imam korene nemačkih doseljenika, dok ostatak moje porodice potiče od italijanskih doseljenika," rekao je Dimas.

U dobi od 14 godina na televiziji je gledao emisiju o zameni dece zbog grešaka zaposlenih u bolnici. Želeo je da napravi DNK test, ali tada nije imao dovoljno novca. Test je napravio sa 24 godine te potvrdio svoje sumnje kako nije dete ljudi koji su ga odgojili. Zaposleni bolnice su mu predložili da napravi još jedan test, a i on je pokazao isto.

U bolnici je saznao ime muškarca sa kojim su ga zamenili i njegovu adresu. Elton, koji je živio 30 kilometara dalje, pravi je sin Dimasovih roditelja. Pre godinu dana mladići su sve objasnili svojim roditeljima, ali hteli su ostati sa porodicom u kojoj su odrasli. Dve porodice sada žive zajedno, a Dimas kaže da se ne može bilo ko pohvaliti da ima ono što imaju oni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs