STRAVIČNA ISPOVEST

UGLEDNI NAUČNIK GODINAMA SILOVAO ĆERKU: Sve je počelo kada sam imala 11 godina! Stalno je govorio -"Ko će ti verovati?"

Kim danas ima 56 godina i odlučila je da otkrije svoju stravičnu priču o odrastanju uz oca, uglednog naučnika

Porodica
17:45h Autor:
Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/ Yorkshire Evening Post

Kim Čaun (56) izašla je pred svet sa priznanjem da ju je otac od njene 11 godine, trovao alkoholom, a potom silovao. Njen otac, ugledni naučnik i univerzitetski predavač radio je širom sveta: Nigerija, Sudan, Bruneji; Papu Nova Gvineja i td. Iza zatvorenih vrata taj čovek je bio monstrum. On je ćerku, Kim, silovao, seksualno zlostavljao i primoravao na pobačaje.

 

Francis Beaumont, poznat kao Bernard, mikrobiolog i stručnjak za histologiju, pretio je svojoj ćerki da će je "rastvoriti u kiseloj kupki" ako ikad ikome kaže za mučne godine zlostavljanja koje je pretrpela.

 

Kimini roditelji su se venčali 1960. godine, a razveli 1968. godine. Majka se sa četvoro dece odvojila od naučnika. U dobio od 11 godina, Kimin otac je trebalo da je odvede u Keniju na odmor koji bi trajao 6 nedelja, ali umesto toga, on je držao u stanu i mučki zlostavljao.

 

2018. godine je konačno izveden pred lice pravde i zatvoren na 20 godina zbog silovanja, nakon što je suprug nagovorio Kim da prijavi oca.

 

Njena majka je umrla od srčanog udara 2007. godine, a Kim tvrdi da je otac i nju zlostavljao mentalno i fizički, te da se ona "borila do kraja".

 

Kim je sada izdala knjigu: "Ko će ti verovati?", koja priča o detaljima stravičnih silovanja koje je doživela.

 

Bernard Beaumont je ćerku prisiljavao prvo da pije domaće vino pomešano sa čistim alkoholom, a zatim bi je oblačio u donje rublje za odrasle, da bi je kasnije satima silovao.

 

Kim je i nevinost izgubila na taj način.

 

"Prolazio je kroz te neobične rituale gde bi me terao da se napijem, a zatim me silovao iznova i iznova uz istu pesmu Pink Flojda. Nakon toga bih morala da se obučem i idem u školu, dok je on ostajao da spava.

 

Kasnije mi je pretio da će me rastvoriti u kiselini i da će od mene ostati samo zubi, ukoliko se odvažim da nekom kažem za silovanje. Niko ne bi znao ni da postojim," ispričala je Kim.

 

I pored pilula za kontracepsiju, Kim je zatrudnela kada je imala samo 15 godina. Tada je morala da izvrši abortus, ali pre toga je njen otac sam  pokušao da izvrši abortus i to gurajući u nju vešalicu za kapute.

 

"Bolelo je stravično. A kada nije uspeo da izvrši abortus, odveo me nekom doktoru koji je završio posao," priznaje ova namučena žena.

 

Nakon nepunih godinu dana, Kim je ponovo zatrudnela. Njen otac je odlučio ovaj put da Kim zadrži bebu, te da se oni "igraju srećne porodice". Međutim, Kim je uspela da nađe nekog doktora koji je izvršio abortus.

 

Otac je stalno govorio kako je Kim "žderačica muškaraca", te kako stalno traži pažnju jačeg pola.

 

"Istina je bila da sam bila strašno stidljiva i jedva sam mogla nekog pogledati u oči, a kamoli koketirati sa njim," rekla je Kim.

 

Čak i kada se njena sestra pridružila ocu i njoj u Keniji, noćna silovanja nisu prestajala.

 

Punih 6 godina je trajalo zlostavljanje, a Kim se nije usuđivala nikome da prizna. Pošto nije mogla da nađe posao u Keniji, Kim se vraća u Veliku Britaniju i tada "beži" od oca. Ali on uskoro dolazi za njom u Britaniju i nastavlja sa zlostavljanjem.

 

"Baš kao i u Africi, rekao mi je da nikome ne smem da kažem, jer mi niko i neće verovati. On je bio uvaženi naučnik i univerzitetski predavač. Zbog toga se moja knjiga i zove "Ko će ti verovati?""

 

Kada je imala 21 godinu, Kim upoznaje supruga Džonatana, koji joj pomaže da trajno pobegne od oca.

 

1991. godine, Kim se udaje za Džonatana, sa kojim ima dvoje dece i jedno unuče.

2015. godine, suprug je podstiče da ode u policiju i prijavi Beaumonta (82), koji je pred lice pravde izveden 2018. godine i osuđen na 20 godina robije.

 

Kim se odrekla prava na anonimnost, u nadi da će postati ambasador žrtava zlostavljanja.

 

Knjigu je napisala pre svega da bi izlečila sebe, a potom da bi druge žrtve zlostavljanja ohrabrila da nasilnika prijave policiji.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...