Svi trendovi se kad tad vrate

SEDAMDESETE SU HIT U ENTERIJERU: 5 načina da ulepšate dom retro detaljima! (FOTO)

Ako ste ih sačuvali, sada je vreme da ponovo izvadite stare komade nameštaja

Enterijer
Autor:
SEDAMDESETE SU HIT U ENTERIJERU: 5 načina da ulepšate dom retro detaljima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mnogi trendovi koje smo videli protekle i ove godine ukorenjeni su u nostalgiji jer deluju utešno tokom ovih neiszvesnih vremena. Trendovi iz 70-ih posebno imaju ugodne i tople elemente koje ljudi žele da unesu u svoje domove. Ako volite ovaj stil, i imate nameštaj iz tog doba, imamo pet sjajnih saveta uz čiju pomoć će vam dom izgledati moderno i moćno!

1. Birajte nameštaj od ratana

Nameštaj od ratana uključuje tehniku pletanja koja datira iz antičkih vremena, ali stil je široku popularnost postigao 60-ih i 70-ih godina. Lagani, opušteni izgled i danas je privlačan, a komadi od ratana ponovno su u veliki hit. Ratan je savršen materijal koji unosi teksturu, dubinu i svežinu u svaki prostor, bilo unutrašnji ii spoljašnji. Komade od ratana možete lako uklopiti u razne stilove uređenja, a utisak će biti "i aktuelno i nostalgično". Pokušajte da unesete ratan kroz nameštaj poput vintidž "paun" stola koji je bio popularan 70-ih.

2. Kombinovanje tekstura

Tekstura je ključna za ponovno stvaranje retro izgleda. Slojevi taktilnih materijala poput makramea, čupavog tepiha i buklea lako će se uklopiti u moderniji stil uređenja. Cilj je dodati malo retro hirovitosti prostoru, održavajući pritom preko potrebnu sofisticiranost.. Na primer, položite čupavi tepih ispred elegantne sofe iz sredine veka ili ubacite nekoliko jastuka s jakim naglascima. Makrame zidne dekoracije su još jedan način za dodavanje teksture bez preterivanja.

3. Uključite tople boje

Boje poput senf žute ili jarko narandžasta odlično će se nadovezati na neutralne zemljane tonove. Ako želite doslovno da reinterpretirate stil ludih sedamdesetih birajte odvažne kombinacije - birajte drečavo zelenu u kombinaciji s crvenom za detalje koji će prostoru dati živost.

4. Dodajte retro osvetljenje

Zamena modernih rasvetnih tela rasvetom nadahnutom 70-im godinama jednostavna je, a vrlo efektna promena. Potražite lustere kupolastih oblika. Još je efektnije ako je rasveta u kontrastu s postojećim stilom prostora.

5. Pomešajte i uskladite stilove

Spojite trendove dizajna iz 70-ih s mešavinom drugih stilova kako biste postigli personalizovani izgled. Započnite s malim naglascima koje je lako zameniti. Na primer, ugrađivanjem svetiljki od ratana ili zidnih vešalica od makramea.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs