on je super tata

BRAVO, DIVNI ČOVEČE: On je usvojio petoro dece sa posebnim potrebama i podiže ih SASVIM SAM(FOTO/VIDEO)

Ben Karpenter (36) oduvek je želeo da ima decu, a za devet godina koliko je bio na "spisku usvojitelja" uspeo je da udomi petoro dece i to sve sa posebnim potrebama. Kada je svoju priču ispričao na televiziji brzo je dobio epitet - super tate!

Porodica
Autor:
BRAVO, DIVNI ČOVEČE: On je usvojio petoro dece sa posebnim potrebama i podiže ih SASVIM SAM(FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube/ThisMorning

On je dugo radio u školi za decu i odrasle s poteškoćama u razvoju, pa je s toga želeo i sam da usvoji klince koji imaju neku vrstu invaliditeta. Danas uživa u ljubavi petoro mališana.

Na titulu super oca tvrdi da to nije, već da je običan roditelj koji pruža deci pažnju i ljubav.

"Oduvek sam želeo da bude roditelj, iako sam u početku imao u planu da usvojim samo jedno dete. Imao sam ih šestoro, ali mi je 2019. godine nažalost preminuo dvogodišnji dečak Noa, nakon stomačne infekcije koja je dovela do komplikacija. Roditeljstvo je mnogo više od toga da je neko biološki povezan sa detetom“, rekao je Ben.

Sa nizom invaliditeta, njegova deca Džek (13), Rubi (9), Lili (8), Džozef (5) i Luis (2), imaju složene potrebe. Džek ima autizam, devojčica Rubi ima Pjer-Robinov sindrom i ograničenu upotrebu ruku zbog nedostatka kostiju, Džozef Daunov sindrom, Lili je gluva, a Luis ima cerebralnu paralizu.

Ovaj samohrani otac sa punim radnim vremenom priznao je da je bio dug proces da bude prihvaćen kao samohrani roditelj kada je usvojio prvo dete od 21 godine. Ali rekao je da je taj proces sada „zabavan i brz“ jer „nova pravila i propisi stupaju na snagu“.

Danas se trudi da kuću sredi tako da može da udovolji potrebama dece i da svi osećaju komforno u njoj. Na pitanje kako se sam nosi sa toliko dece, Ben je odgovorio:

"Sve je to rutina. Imam sjajne prijatelje i majku koja mi je prava podrška. Oni su najdivnija deca, znate ljudi kažu "deca su srećna što te imaju", ali ja sam tako srećan što imam njih. Obogaćuju mi život na svaki način", iskren je Ben.

On nije isključio mogućnost da jednog dana postane i biološki otac i tako proširi porodicu.

"Nikad ne reci nikad. Tako sam mislio da ću usvojiti samo jedno dete, pa se to brzo povećalo na dvoje, pa troje... Možda budem imao još dece, niko ne zna šta ga čeka iza ćoška."

Priče o njegovom herojskom činu i hvalospevi što čuva petoro dece, on ne voli ni da čuje.

"Ja sam samo ja. Nisam super tata. Jednostavno volim to što radim. Pretpostavljam da je ono što radim izvanredno, ali ja sam samo ja i svako ko me poznaje to zna. Bez prevelike pompe i isticanja", zaključio je Ben.

(Stil.kurir.rs/Noizz.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs