Porodične svađe

Tašta je PRETERALA! Mog SINA zove ovim IMENOM: Čovek OGORČENO ispričao sve o PORODIČNOJ SVAĐI!

Ime je sudnina i vodeći se ovom floskulom roditelji pažljivo biraju ime za svoje dete

Porodica
Autor:
Tašta je PRETERALA! Mog SINA zove ovim IMENOM: Čovek OGORČENO ispričao sve o PORODIČNOJ SVAĐI!
Foto: Shutterstock

Jedan od najsrećnijih trenutaka u gotovo svakoj porodici upravo je dolazak prinove. U tom slučaju možda jedan od najtežih aspekata upravo je davanje imena, ali retko kad to dovede do narušavanja porodičnih odnosa kao što se to dogodilo jednoj britanskoj porodici.

Tašta je, naime, odlučna da svoje unuče zove imemon koje mu je sama dala, a ne onim koje su mu roditelji namenili. Otac deteta požalio se na Redditu kako je njegova tašta želela da se dečak zove Šerman: Međutim, par je ipak odlučio bebu nazvati Aleksandar, što se nikako nije svidelo majci njegove supruge.

"Žena i ja nedavno smo dobili dete. Poslednja tri meseca tašta nam je stalno pomagala u kući i na tome smo jako zahvalni, pogotovo jer se moja žena dugo oporavljala zbog određenih zdravstvenih komplikacija. Njena majka uvek je htela da dete nazovemo Šerman kako bi tako odali počast njenom ocu. Da budem iskren, nama se to ime ne sviđa pa smo odlučili da dete nazovemo Aleksandar," ispričao je 30-godišnji muškarac.

Međutim, primetio je poslednjih nedelja da njegova tašta dete zove Šerman, što mu senije dopalo.

"Ljubazno sam je zamolio da prestane. Moja žena je razgovarala s njom i nema promene. Pre par dana poludeo sam zbog toga. Rekao sam joj kako je to nekulturno, te ako ne voli da Aleksandra zove imenom, da slobodno može da ode, što je i učinila."

Otkrio je i kako su se u međuvremenu njih dvoje pomirili. Čak joj se izvinuo zbog ispada, ali nije joj se izvinio što traži da oslovljava dete njegovim imenom.

Tašta se pak nije izvinila zbog toga što dete zove imenom kojeg mu nisu dali roditelji.

"Pao joj je na pamet kompromis. Naime, ona je htela da Šerman bude srednje ime našeg deteta. "Koliko dugo ću ja još živeti?" Kazala nam je. Ja sma bio odmah protiv te ideje, ali supruga je rekla da ćemo razmisliti."

Par je odlučio da razmisli o predlogu, ali čovek i dalje nije za to da ga tašta uslovljava da vlastitom detetu menja ime.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs