Tako lako

Dijeta bez dijete: Gubite 2 kg nedeljno bez muke!

Pažljivo razmislite o tome kako izgleda vaš dnevni jelovnik i unesite u njega ove izmene, pa će se na vašem struku centrimetri prosto topiti
Fitnes & Nutricija
20:52h Autor:
Dijeta bez dijete: Gubite 2 kg nedeljno bez muke!
Foto: Shutterstock

Da biste liniju doveli u red, nisu vam potrebne rigorozne dijete i sati vežbanja. Dovoljne su male promene u ishrani i navikama i pozitivne rezultate ćete videti već za sedam dana. Preporučuje se da dnevno imate tri obroka i dve užine.

Pažljivo razmislite o tome kako izgleda vaš dnevni jelovnik i unesite u njega ove izmene, pa će se na vašem struku centrimetri prosto topiti. Da biste očuvali zdravlje, neophodno je da unosite dovoljno masti, proteina, kao i vitamina i minerala. Evo kako!Voće

Jedite sve vrste voća i u to svim oblicima - sveže, kuvano ili zamrznuto. Najbolji izbor su jabuke, kruške ili bobičasto voće jer sadrže manje šećera od banana.

12 dana jela samo banane: Žena opisala neverovatnu transformaciju celog tela! (VIDEO)

Povrće

Jedite više povrća - brokoli, kupus, tikvice, zelena salata, spanać...

Skrob

Dozvoljeno je da imate jednu porciju skrobnih namirnica u svakom obroku (pola krompira ili pola šolje žitarica od celog zrna)

Nemasni proteini

Belanca, piletina, riba, nemasna prasetina ili mahunarke su namirnice koje će vas dugo držati sitima. Nutricionisti preporučuju da deo svakog obroka budu i proteini, od 80-100 grama.

Pije se 4 dana, skida 10 cm sa struka: Recept za savršenu bikini liniju!

Mlečni proizvodi

Pijte 2 čaše obranog kravljeg ili sojinog mleka. Pored toga, možete piti i do 2 šolje jogurta ili kiselog mleka.

Zdrave masti

Namirnice nisu toliko zdrave ako ne sadrže masnoću. Ali, važno je da su u pitanju zdrave masti, kao one koje se nalaze u avokadu, maslinovom ulju ili orašastim plodovima. Uzimajte dnevno dve kašike orašastih plodova, kašiku putera ili četvrtinu avokada.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs