Nominacija za najveći projekat EU u kulturi

Novi Sad kandidat za Evropsku prestonicu kulture

Uz gradove iz Hrvatske i Irske koji će biti određeni za prestonicu kulture, treći grad će biti biran iz zemalja kandidata za članstvo u EU
Vesti
07:54h Autor:
Novi Sad kandidat za Evropsku prestonicu kulture
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Novi Sad je najozbiljniji kandidat za Evropsku prestonicu kulture 2020, ako se imaju u vidu gradovi iz zemalja kandidata za članstvo u EU, rečeno je danas na 20. međunarodnom Salonu knjiga na Novosadskom sajmu.

U okviru te manifestacije predstavljena je inicijativa da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, najveći projekat EU u kulturi, saopštio je Novosadski sajam.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj rekao je da će, uz gradove iz Hrvatske i Irske koji će biti određeni za prestonicu kulture, treći grad biti biran iz zemalja kandidata za članstvo u EU i dodao da je Novi Sad "po svemu što je do sada urađeno, jedan od najozbiljnijih kandidata".

Fajgelj je istakao da će zvanična prijava biti podneta na jesen, kao i da će naredne godine biti poznato da li je Novi Sad osvojio prestižnu titulu Evropske prestonice kulture 2020. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs