Korisni saveti

Ne plašite se starenja: Osnovna pravila lepote nakon što pređete 40!

Da biste dostojanstveno starili i zadržali lepotu, morate slediti nekoliko pravila
Nega
22:30h
Ne plašite se starenja: Osnovna pravila lepote nakon što pređete 40!
Foto: Shutterstock

Nakon što dođete u određene godine, pravilna nega postaje imperativ. Godine zahtevaju bolju ishranu, više vežbe, makar šetnje, redovno skidanje šminke i nanošenje adekvatih krema. Uz nekoliko jednostavnih pravila, nemate razloga da se plašite starenja, jer svako životno doba donosi svoje radosti.

Zdrava ishranaVaše telo, koža, kosa i nokti itekako će vam na tome biti zahvalni. Pravilna ishrana uključuje puno voća i povrća, kao i vode. Neka namirnice budu domaćeg, prirodnog porekla. Mnogi će pomisliti da je to lakše reći nego učiniti i to je istina, ali vi to zaslužujete. Zapazićete promenu nabolje kad su u pitanju koža i kosa jer ćete ih nahraniti stvarima koje su im potrebne.

Dragulj ruske medicine: Sve primene zlatne vode i kako je napraviti!

Zaštita od suncaAko ste se godinama izlagali suncu ili išli u solarijum, bilo bi dobro da to prestanete činiti. Osim što ćete prerano dobiti bore, postoji i opasnost od dobijanja raka kože. Koristite proizvode sa zaštitnim faktorom (najmanje 30), nostite šešire i sunčane naočare. Kremu sa zaštitnim faktorom nosite u torbi ili u autu i nanosite je nekoliko puta dnevno.

Nega licaNega lica vam mora postati rutina. Dakle, čišćenje lica i nanošenje hidratantne kreme pre spavanja i ujutro neka postanu pravilo. Ženama se dogodi da uveče odu na spavanje, a da prethodno nisu skinule šminku, posebno ako su imale naporan i iscrpljujuć dan. Zato, neka vam vlažne maramice budu na noćnom ormariću, nadohvat ruke, u slučaju da se ne možete pomeriti od umora. Vlažne maramice neće temeljno i dubinski očistiti lice, ali i to je bolje nego zaspati sa puderom, rumenilom i maskarom. Šminka zatvara pore i isušuje kožu. Važno je da na počinak odete čisti i osveženi. Ujutro obavezno nanesite hidratantnu kremu, po mogućnosti sa zaštitnim faktorom, a osim lica, sa njom namažite vrat i ruke.

Izgradite stil pomoću Feng šuija: Otkrijte koje vam boje i materijali pristaju

Manje je višeAko ste voleli jaku šminku, sada je vreme da malo smanjite nanošenje iste. Naime, često previše šminke može stvoriti sliku da ste stariji nego što jeste. Pripazite na ten i negujte lice. Kad imate dobar ten i negovanu kožu, često je dovoljna samo maskara koja će pojačati pozitivan utisak.

Počnite iznutraUz pravilnu ishranu i zaštitu od sunca, bavite se i vežbanjem. Pustite endorfine neka cirkulišu i odrade svoje. Nema ništa privlačnije od opuštenog izraza lica i osmeha.

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs