Osnovne greške pri kupovini

Nije svaki model za vas: Birajte farmerice prema svojoj građi!

Dame dečačke građe tela u odabiru farmerica trebalo bi da izbegavaju one niskog struka koje će zadnjicu vizuelno smanjiti
Moda
02:02h
Nije svaki model za vas: Birajte farmerice prema svojoj građi!
Foto: Profimedia

Dobar kroj farmerica može prikriti sve nedostatke i naglasiti adute, one imaju moć da suze bokove, podignu zadnjicu i izduže figuru. Ali, u velikoj ponudi različitih krojeva i modela često se događa da se mukotrpna potraga za idealnim farmericama završi neslavno.

Kako biste izbegli osnovne greške, pre svega je važno poznavati vlastitu građu tela i u startu eliminisati modele koji umesto prednosti na telu stvaraju mane.

Mala cvetna haljina: Modna fantazija koja vraća romantiku! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Visoka građa i farmerice tri četvrt dužineFarmerice dužine do ispod kolena svakako bi trebalo da izbegavaju visoke žene. Na dužim nogama takav model stvara suprotan efekat od primarnog - one duge noge seku na pola, a utisak da ste obukli farmerke iz ormara prijateljice nže od vas teško je izbeći.

Savet: Retro farmerke u stilu 70-ih godina sa širokim trapezom idealan su odabir za sve dame visoke građe. Skini modeli takođe odlično pristaju damama sa vitkim dugim nogama.

Formula za dobar stil: 7 zlatnih modnih pravila koje svaka žena treba da usvoji!

2. Niska građa i boyfriend farmericeBoyfriend model farmerica nikako nije stvoren za žene niske građe - široki kroj i podvrnute nogavice "jedu" figuru i vizuelno je skraćuju, što svakako treba izbeći.

Savet: Ako ste niske, nosite uže farmerice i modele koji sežu do gležnja. Možete da priuštite i farmerice ravnog kroja ili visokog struka koje vizuelno izdužuju figuru.

3. Mišićave noge i skini farmericeUske pripijene farmerice nikako nisu dobar izbor za sve vlasnice mišićavih nogu koje karakterišu jači listovi i naglašeni mišići butina. Naime, ovaj kroj ima tendenciju da noge učini debljima.

Savet: Pokušajte sa nešto blažim stilovima kao što su ravni klasični modeli ili sa univerzalnim boot cut modelom čije nogavice se lagano šire prema pri dnu, one će vašu figuru učiniti ženstvenom.

4. Telo oblika jabuke i farmerice podvrnutih nogavicaDame koje krasi telo oblika jabuke a čije su karakteristike bujno poprsje, uski bokovi i tanke noge u odabiru idealnog modela farmerica trebalo bi da izbegavaju uske krojeve dužine do gležnja ili podvrnutih nogavica.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, ovakav kroj naglašava neproporcionalnost tela čineći noge još tanjima i kraćima u odnosu na gornji deo.

5. Telo peščanog sata i farmerice visokog strukaŠiroki bokovi, a uzak struk najbolje opisuju telo peščanog sata, ali ova izuzetno ženstvena figura ne trpi sve modele farmerica, a posebno one visokog struka, te ih valja izbegavati.

Ovaj kroj bokove stavlja u prvi plan i vizuelno povećava već prirodno naglašene obline.

Kako da se obučete za svečanu priliku, a da ne nosite proverenu crnu haljinu!

6. Telo dečačke građe i farmerice niskog strukaKod dečačke građe nijedan deo tela nije posebno izražen, što znači da bi vlasnice ovakve figure u odabiru farmerki trebalo da izbegavaju one niskog struka koje će zadnjicu vizuelno smanjiti.

Savet: Savršene farmerice za ovu figuru su svakako one koje stvaraju iluziju oblina, poput onih sa ukrasima na džepovima, boot cut ili trapez kroj.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Punija građa tela i izbeljene uske farmericeFarmerice sa izbeljenim detaljima kao i sa ukrasima i niskim džepovima dame punije građe bi trebalo da izbegavaju jer takvi modeli deluju poput reflektora na područjima koja su prirodno naglašena.

Savet: Birajte farmerice u tamnijim bojama, napravljene od rastegljivog džinsa koji će puniju figuru obgrliti, srednje visokog struka.

Đorđo Armani savetuje: 10 odevnih komada koje bi svaka žena trebalo da ima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs