Obratite pažnju

Kako da se obučete za svečanu priliku, a da ne nosite proverenu crnu haljinu!

Kada se sređujete za neki poseban događaj, nek vam na umu bude činjenica da haljina ne mora da bude uz telo, niti mini da bi izazvala oduševljenje
Moda
21:04h Autor:
Kako da se obučete za svečanu priliku, a da ne nosite proverenu crnu haljinu!
Foto: AP / Reuters / Beta

Poziv na svečani događaj može istovremeno da izazove ushićenje, ali i nervozu jer s jedne strane tu je želja za dobrim provodom, a s druge potreba da izgledamo lepo, doterano i glamurozno. Iako bi neko pomislio da je to vrlo jednostavan zadatak jer je mala crna haljina provereno rešenje, mnogi koji odbijaju da iznesu očekivano i siguricu, danima pred sam događaj imaju haotiku zvanu: Šta da obučem?

Umesto da na sav glas vičete kako nemate šta da obučete, saberite se i prionite na posao. U krajnjem slučaju ako nećete malu crnu haljinu, sigurno imate neku koju ste već nosili i u kojoj se osećate dobro, a to je najvažnije, da odaberete odevni komad u kom ćete se osećati prevashodno opušteno, udobno i prijatno, prenosi Elle.rs.

Izdužite figuru - OVDE saznajte koji trikovi dodaju centimetre damama sitnije građe.

Uostalom, danas imate pregršt mogućnosti i haljina nije jedini model koji se podrazumeva. Pored nje možete da nosite crno odelo ili efektnu kombinaciju suknje i bluze? Svakako vodite računa o materijalu.

Ako još uvek imate problem sa odevnom kombinacijom za pomenuti događaj, evo nekoliko pravila i smernica koje treba da ispratite:

DužinaVodite računa na koji događaj idete. Ukoliko je u pitanju glamurozna koktel večera birajte midi ili maksi dužinu. Ako, ipak, idete na događaj nakon kog će uslediti zabava, možete da nosite i mini dužinu, samo vodite računa da ostatak bude sveden, zatvoren i elegantan. Nek vam na umu bude činjenica da suknja ne mora da bude uz telo, niti mini da bi izazvala oduševljenje.

OVDE saznajte kakav model suknje najbolje pristaje vašoj građi.

Kroj

Jednostavne linije i ženstvene forme su dobitna kombinacija, jer niko ne želi da vas vidi na crvenom tepihu pa da se zapita "šta je ova obukla?". Haljina može da bude uz telo, ili fluidna, na vama je izbor. Može da bude bez volumena, ili sva u slojevima. Dok god izgleda lepo, nije bitno.

BojaNe plašite se boje. Dres kod za ovakve događaje nikada nije podrazumevao da morate da se pojavite u crnoj, beloj ili modroplavoj kreaciji. Možete da izaberete i pink, narandžastu, crvenu, ljubičastu, zelenu. Takođe, boje ne moraju da budu tek u vidu nekih jedva vidljivih motiva. Birajte upečatljive dezene koji sa jarkim bojama idu sjajno.

OVDE pročitajte sjajan savet Ane Vintur - kako da maksimalno iskoristimo odeću koju posedujemo.

VeličinaKoliko je bitan materijal, toliko je bitno da izaberete pravi, odnosno odgovarajući model, veličinu koja vam odgovara. Isto birajte kroj koji vam odgovara. Ukoliko ste niski, nikako nemojte da nosite dugačku, fluidnu haljinu koja će vas progutati (ovaj model sjajno stoji visokim curama) već izaberite neku haljinu u stilu pedesetih i dužinu koja nije duža od kolena.

Vodite računa o aksesoarimaNikada nemojte da zanemarite moć koju aksesoari mogu da obezbede nekom autfitu. Killer cipele, statement ogrlica, crveni ruž mogu na brz i jednostavan način da nadograde bilo koji look. Bitno je da se držite jednog tona, odnosno da vodite računa o skladu između boja na odeći sa bojom na detaljima. I izbegavajte da nosite platforme koje izgledaju prilično jeftino. Umesto njih birajte salonke.

Ženstvene i otmene - OVDE pogledajte kako poznate dame nose cipele na špic.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs