Kolekcija Kruz 2014 / 2015

Šanel Kruz u Dubaiju: Skromnost je zabranjena! (FOTO, VIDEO)

Bajke iz 1001 noći smeštene na obale grada u kome su najmodernije i najviše zgrade na planeti, predstavljaju kolekciju kojom je Karl Lagerfild dokazao zašto je na krovu modnog sveta
Trendovi 15.05.2014. - 14:13h Autor: Stil
Foto: Reuters
1 / 9 Foto: Reuters

Možete li da zamislite kako bi izgledao spoj mnoštva elemenata vekovne kulture Bliskog istoka i ultra modernog života?

 

Ukoliko ste pomislili da je to nespojivo, pogledajte najnoviju reviju koju je Šanel održao u Dubaiju, i razmislite još jednom. Karl Lagerfild je Kruz kolekcijom uspeo da arapske bajke iz 12. veka smesti među najmodernije nebodere na planeti i priredi modni događaj o kojem će se još dugo pričati.

 

"Ove bajke su stare gotovo 1000 godina, a izgledaju tako moderno. Čak nismo morali mnogo da ih menjamo", zaključio je Lagerfild.

 

U ovoj kolekciji skromnost je bila zabranjena. Prozirni kaftani koji se nose na potpuno uzane pantalone, ramena prekrivena čuvenim Šanel bukleom i sve to prekriveno spektakularnim printom bajkovite ornamentike.

 

Svetlucave tunike

u Šanelovoj priči iz Dubaija ne padaju više slobodno, već je njihova lepršavost tu da, u kombinaciji sa širokim pojasom, istakne struk i zavodljive ženske pokrete. Sve to naravno prati više nego upadljiv nakit kojim je ukrašena cela figura, od kose do gležnja na nogama.

 

Od obuće, pored sandala, Lagerfild je svoju kolekciju začinio zanimljivom verzijom Ali Babinih cipela pretvorenih u špicaste baletanke-sandale od prevrnute kože u boji peska.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oxRYNxx0hzw
dijamanata i bisera,

 

Osvrćući se na stvaralaštvo Koko Šanel, Karl kaže da je siguran da bi ona danas bila fascinirana Dubaijem kao što je bila Kinom i Engleskom.

 

"Dubai je grad koji je procvetao iz mora i peska za manje od 30 godina. Kao Atlantida, a danas ima najviše zgrade na planeti" objasnio je dizajner.

 

Revija je održana na ostrvu do koga su zvanice prevožene tradicionalnim drvenim čamcima. Među gostima bili su šeici, priceze ali i pripadnici svetskog džet-seta koji su zbog reviji posetili Dubai. Odlazak na Bliski istok zbog Šanelove revije nije ništa čudno s obzirom na to da Bliski istok odlazi u Pariz iz istog razloga još od 1970-ih godina, moglo se čuti među komentarima.

Nakit koje su zvanice imale na sebi, kao i Šanel komadi iz ranijih kolekcija, bili su priča za sebe, a više modela sa revije pogledajte u galeriji ispod teksta:

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...