Kolekcija za jesen 2014.

Aleksandar Vang: Revija zbog koje se ide u Bruklin (FOTO)

Dizajner je uspeo da modni svet nakratko sa Menhetna prebaci u Bruklin gde je održao reviju u okviru Njujork Fešn vika
Moda
01:18h Autor:
Aleksandar Vang: Revija zbog koje se ide u Bruklin (FOTO)
Foto: Reuters
1 / 18 Foto: Reuters

Dizajner Aleksandar Vang je uspeo da svet mode nakratko prebaci u Bruklin, i to zbog petnaestominutnog performansa na kojem su predstavljeni njegovi modeli.

Vang je u okviru Nedelje mode u Njujorku održao svoju reviju na kojoj je pokazao kolekciju za jesen 2014. godine, u staklenoj bašti na brodogradilištu. Scena je odisala futuristikom, od rotirajuće piste do seta koji podseća na post-apokalipsu.

Brodići i specijalne autobuske linije su pomogle posetiocima da iz Menhetna pređu u Bruklin kako bi pogledali reviju.

- Moda zahteva konstantno usavršavanje i menjanje, pa zašto ne promeniti i lokaciju dešavanja? Želite da steknete jedno veliko iskustvo. Na kraju dana, odeća je odeća. Ali tu se ne završava sve. Želite da promovišete neku novu ideju, pa dovedete ljude po hladnoći čak u Bruklin - naveo je Vang.

Njegova odeća je neuobičajan miks jednostavnog i složenog, sa temom preživljavanja. Vang je naveo da ga je inspirisao otvoren prostor, kampovanje, divljina...

Ali njegove kreacije imaju i notu sofisticiranog luksuza. Tu je obillje velikih i udobnih jakni, ali luksuz je u tome što su neke od kašmira.

Tunike su napravljene od svile ali sa muškim krojem, haljine imaju ogromne džepove u koje se mogu staviti razne potrepštine.

- Devojci treba prostor gde će smestiti cigarete, upaljač, smartfon, ruž i td.. - objasnio je Vong ovu njegovu potrebu da na haljinu stavi džepove.

Više fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs