Obavezno pogledajte!

Definišite svoj lični stil: 4 pravila odevanja za savršen izgled i veliku uštedu novca! (FOTO)

Kada se poznate žene, kao što su recimo Kejt Mos ili Viktorija Bekam zateknu bilo gde, pa i u lokalnom dragstoru, one izgledaju kao da su upravo sišle sa stranica nekog modnog magazina. Lako je da izgledate sjajno sve vreme kada imate lične stiliste oko sebe. A da ne spominjemo neograničen budžet koji vam stoji na raspolaganju. Za nas sa znatno plićim džepovima, moderan izgled može biti više od izazova. Ipak, ima puno načina da razvijete sopstveni stil oblačenja

Moda
Autor:
Definišite svoj lični stil: 4 pravila odevanja za savršen izgled i veliku uštedu novca! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Dizajneri i stilisti tvrde da možete da izgledate odlično bez obzira na to koliko puno novca trošite na garderobu. Deo ključa da postanete sam svoj stilista je da definišete vaš lični stil – a zatim da nađete određene komade garderobe koji ističu vašu ličnost. Pročitajte savete poznatih stilista za kombinovanje vaše odeće i otkrijte kako da izgledate kao „devojka (žena) od milion dolara“ a da pri tom ne trošite puno novca.

Plava košulja: Modni klasik koji nosimo i ove sezone, ali na malo drugačiji način! (FOTO)

OTKRIJTE KO STE

Da li ste „divlji“ ili konzervativni? Da li više volite poslovnu formu ili neformalnu odeću? Da li je garderoba koju trenutno imate klasična ili moderna? Razmislite kako sopstvenu ličnost želite da predstavite svetu koji vas okružuje.

Uzmite u obzir sledeće aspekte:

Vaše godine

Odeća bi trebalo uvek da bude u skladu sa vašim godinama. Ako imate unuke a oblačite se kao oni, onda definitivno postoji problem. U redu je da želite da izgledate mladoliko, ali čak i tada morate biti sigurni da vaš izgled bar približno odgovara vašem starosnom dobu.

Melanija Tramp u savršenoj letnjoj haljini: Idealna kombinacija za visoke temperature! (FOTO)

Vaše zanimanje

Razmislite, da li biste nosili farmerice i majicu na bretele dok ste na poslu u, na primer, advokatskoj kancelariji; ili visoke potpetice i kratku suknju ako ste vaspitačica u vrtiću. Neka vaša profesija bude vaš vodič kada krenete u šoping. Jednom kada uspostavite odgovarajući stil oblačenja za posao, kasnije će dovoljno biti samo upotpuniti ga sa još nekoliko detalja.

Top 5 haljina za proleće: Klasični modeli koji će se nositi ove sezone! (FOTO)

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Vaš životni stil

Visoke i tanke potpetice su dobar izbor za grad, ali će one bez ikakve sumnje izazvati neprijatnosti na vašim nogama ako živite na selu. Moda treba da kombinuje formu i funkciju, i trebalo bi da se dobro uklapa sa vašim svakodnevnim aktivnostima i okruženjem.

Upamtite da nije neophodno da kupujete brendiranu odeću da bi ste istakli vaš lični stil. Čak i farmerice i majice sa kratkim rukavima mogu da budu elegantne ako se u njima osećate udobno.

ISTAKNITE VAŠE GLAVNE ADUTE

Koji su glavni aduti vašeg tela? Fokusirajte se na delove tela koji vam se najviše dopadaju; izaberite odeću i dodatke koji će ih istaći. Na primer, ako imate čarobne plave oči, istaknite ih senkom i olovkom za oči. Duge noge zaslužuju da se vide u kratkim šortsevima i suknjama. Morate da znate vaše mere ako želite pronaći odeću koja vam dobro stoji.

Poslednji trend koji je zaludeo svet: Torba koju je obožavala Keri Bredšo ponovo u prodaji!

Pokušajte da se oblačite na osnovu vašeg oblika tela. Na primer:

Žensko telo može imati kruškati oblik: uzan struk i široki kukovi. Ako je i vaše telo takvo, kupujte odeću koja će istaći vaš vitki, gornji deo tela. Košulje svetlih boja se savršeno uklapaju u ovaj koncept. Više o košuljama možete videti ovde.

Nosite pantalone, suknje i duge jakne koje prekrivaju kukove. Izbegavajte nabore i pruge koje će dodatno istaći ionako naglašene delove tela.

Ako vaše telo ima oblik jabuke, onda verovatno želite da odvučete pažnju sa vašeg struka. Nosite napred ravne suknje, haljine koje se šire od struka i pantalone sa nogavicama koje se šire.

Ako imate male grudi, nemojte ih naglašavati dubokim V izrezom na vratu. Birajte gornje delove sa okruglinom i dodajte slojevitu ogrlicu da bi dobili na dimenziji.

Odeća koja nikad neće izaći iz mode: Svaka žena treba da ima ovih 10 kultnih komada! (FOTO)

Ako imate veće grudi, naglasite svoje obline tako što ćete nositi bluze sa dubljim V izrezom, koji će istaći vaše grudi na odgovarajući način.

Ako imate dosta oblina ne bi trebalo da nosite vrećastu i široku odeću koja slobodno pada. Potrudite se da pronađete modernu šivenu odeću koja odlično odgovara vašem telu. Kupujte u radnjama koje u svojoj ponudi imaju odeću za punije dame.

PROCENITE VAŠU TRENUTNU GARDEROBU

Do u tančine se upoznajte sa sadržajem vašeg ormana. Garderoba koju već imate će vam pomoći da identifikujete vaš sadašnji stil – definišite koje komade volite, a koje biste voleli da promenite.

Pregledavanje odeće u ormanu će vam pomoći da pronađete ono u čemu se najprijatnije osećate – kratke suknje ili duge elegantne haljine, poslovna odela ili trenerke. Utvrdite i koje vam boje najlepše stoje, kao i kakve cipele najviše idu uz vas.

Spremite se za proleće: Ovo su najveći trendovi kojima nećete odoleti ove sezone!

Iskoristie ovu mogućnost da obavite prolećno čišćenje garderobera. Izvucite svaki komad odeće iz vašeg ormana i postavite sebi nekoliko pitanja:

  • Da li imate iznošenih, pocepanih ili uflekanih stvari?
  • Da li vam možda određena odeća izgleda staromodno?
  • Da li određeni odevni predmet zaista ide uz vas? Ustvari, da li se uklapa sa bilo čime u vašem ormanu?
  • Da li postoji garderoba koja je stajala u vašem ormanu i nije nošena duže od jedne sezone?

Ako je na bilo koje od ovih pitanja odgovor „Da“, stavite taj komad odeće u korpu. Kada napunite korpu, poklonite garderobu u humanitarne svrhe ili prodajte radnjama koje otkupljuju polovnu garderobu i zaradite malo novca koji možete da iskoristite za popunjavanje nastalih praznina u vašem ormanu. U krajnjem slučaju, možete je dati i na reciklažu.

Top 5 trendova za proleće 2018: Uz ove komade bićete šik i moderni! (FOTO)​​​​​​​

NE GOMILAJTE ODEĆU, KUPUJTE SAMO ONO ŠTO SMATRATE NEOPHODNIM

Bez obzira na vaš lični stil, svaki dobar garderober mora da sadrži nekoliko osnovnih komada. Klasične delove gaderobe možete ukombinovati u različite odevne stilove.

Ovo je odeća koju mora da ima svaki ženski gaderober:

Crne pantalone

Najbrži način da iskombinujete bilo koju košulju je da obučete crne pantalone. Birajte kvalitetan materijal koji će vam trajati više sezona.

Modni vodič Ane Vintur: Pravila dame koja diktira modne trendove! (FOTO)

Crna uska haljina

Nosite je u toku dana, a da biste je nosili za večernje izlaske obucite blejzer preko nje.

Crna rolka

Za zimske dane će vam itekako trebati ovaj komad odeće. Crna rolka se može lako iskombinovati sa ostalom odećom, a svi znamo koliko je topla.

Bela košulja

Jednostavna bela košulja nikada ne izlazi iz mode, i nikada vam neće ponestati ideja kako da je ukombinujete u vaš stil.

Najbolje odevena prva dama pronašla uspešnu modnu formulu: Brižit Makron ovo ne skida! (FOTO)

Farmerke

Vaš garderober obavezno treba da sadrži i par plavih farmerki za svaki dan i par crnih farmerki za izlaske. Samo se uverite da vam dobro stoje i nemojte zaboraviti na farmerke sa elastinom – one su pravi spas za one sa istaknutijim oblinama.

Mala crna haljina

Ovo nije kliše. Svaka žena izgleda odlično u svojoj maloj crnoj haljini. Ona je izazovna i moderna.

Uska suknja do kolena

Odlična za intervjue i elegantne večere. Ovajklasični komad odeće izgleda najbolje kad stoji nekoliko centimetara iznad kolena.

Mantil

On izgleda moderno i učiniće vas vitkijim, a i biće vam toplo kada se godišnja doba budu smenjivala.

Jedina suknja koja vam treba na proleće: Oborila sve standarde! (FOTO)​​​​​​​

Blejzer

Blejzer preko crne uske haljine je odlična opcija za hladnije dane.

Crne cipele sa visokom potpeticom

Ništa ne ističe vaše noge bolje nego par cipela sa visokom potpeticom. Crna je klasična boja. Kada birate visoku štiklu gledajte da, osim što dobro izgleda, bude i funkcionalna. Ne možete izgledati dobro ako se stalnospotičete.

I za kraj, jednom kada nabavite ove osnovne komade garderobe i okačite ih u vaš orman, možete da ih održavate modernim uz pomoć modernog nakita, kaiševa, torbica i drugih modnih dodataka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs