trend

Odeća koja nikad neće izaći iz mode: Svaka žena treba da ima ovih 10 kultnih komada! (FOTO)

Dolazak proleća je ono vreme u godini kada s nestrpljenjem čekamo da se otarasimo debelih džempera i glomaznih cipela ali i spremanju plakara kada se prisećamo komada koje imamo i počinjemo polako da razmatramo one koje bi ove sezone mogli da se nađu među favoritima koji će osvežiti naš stil i odevne kombinacije, bilo dnevne ili one večernje

Moda
Autor:
Odeća koja nikad neće izaći iz mode: Svaka žena treba da ima ovih 10 kultnih komada! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Trendovi se smenjuju brzinom svetlosti ali ako smo pametne, ne damo se lako povesti modnim kampanjama već razmišljamo svojom glavom i planiramo prolećni šoping, nećemo ostati bez dinara u novčaniku.

Da ne bi došlo do toga, najvažnije je da se usredsredimo na one komade koji su klasika i koje ćemo želeti da nosimo iz sezone u sezonu.

Ovo je naša lista neprolaznih komada koji su i u trendu i ove sezone:

Tanke pulover haljine

A post shared by Adriana Gastélum (@fakeleather) on

Pulover haljine su idealan komad za prelazno vreme, koji lako možemo kombinovati i sa elegantnim cipelama i sa patikama. Debelo pletivo sada menjamo za ono najtanje, a popularni krojevi ovakvih haljina kao i dezeni, osvojiće baš svaku damu.

Ravne cipele

A post shared by Jessie Bush (@wethepeoplestyle) on

Jednostavne, lepe i praktične, ravne cipele su neodoljivi komad koji se lako kombinuje, a uvek deluje elegantno i prefinjeno. Setimo se samo najvećih ikona stila Odri Hepbern i Grejs Keli. One ih nisu skidale, čak su jako retko nosile cipele na štiklu, čak i u najelegantnijim prilikama.

Najbolja dnevna kombinacijama sa mokasinama ili baletankama je ona sa farmericama i jednostavnom belom majicom, a u večernjoj sa odelom dvorednog kopčanja od lana. Bezvremenski i šik!

Kombinacije koje jako dobro idu i na patike i na štikle

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Najbolji komadi su oni koje možemo nositi i u dnevnim i u noćnim prilikama. Recimo, crne pantalone visokog struka nešto kraćih nogavica, kao i farmerice kroja koji nam pristaje, možete nositi i sa patikama i sa elegantnim cipelama, a mi vam preporučujemo cipele poput ovih na fotografiji koje su apsolutni hit za narednu sezonu.

Baloner

Njegovo vreme dolazi svakog proleća i jedan je od onih neizostavnih komada koji se preporučuju svakoj dami. Stoji sjajno ženama bilo koje građe i visine, a lako se kombinuje i na elegantne i ležerne odevne kombinacije.

Top na tanke bretele

A post shared by Petra (@pepamack) on

Postoje one obavezni komadi koje možemo nostiti i zimi i leti, a u ovom slučaju to je tanki top svilenkastog materijala. Lak za kombinovanje, zimi ga nosimo ispod toplog džempera, a leti uz farmerice, suknje ili pantalone. Sa udobnim cipelama ili onim na štiklu, možete ga nositi od jutra do mraka.

Cipele sa kristalima

A post shared by Sara (@collagevintage) on

Prolećne cipele sa štiklom ili bez nje, ove sezone ukrasili su kristali koji mogu biti od krupnih do onih najsitnijih koji će svakoj elegantnijoj kombinaciji dati dašak glamura.

Tufnasta bluza

A post shared by Adenorah (@adenorah) on

Bluze su poslednjih nekoliko sezona omiljeni komad većine žena. Prijatne su za nošenje, lako se kombinuju, a po prodavnicama se mogu naći u najraznovrsnijim dezenima i bojama.

Pantalone visokog struka

Pantalone niskog struka su trend koji je napokon postao naša prošlost. Znamo da stoje samo jako mršavim i zgodnim ženama, nisu udobne i budimo iskreni, naše telo uvek lepše izgleda u onim visokog struka. Setite se samo svih supermodela 90-tih koje su ih i proslavile. Pri kupovini ovakvih pantalona, gledajte da i nogavice budu nešto kraće, jer tako lepše izgledaju i cipele koje možemo nositi sa njima, a i lepo je pokazati i malo kože, posebno kada je ona malo preplanula i negovana.

Pletene torbe

A post shared by Christie Tyler (@nycbambi) on

O pletenim torbama smo pisali i prošle godine, kada se taj trend ponovo pojavio, a proslavile su ga francuskinje. Slavna pevačica, glumica i modna ikona, Džejn Birkin ih je nosila 60-tih i 70-tih godina prošlog veka, a danas se nose na sve one lepršave haljinice i suknje iz kojih ne izlazimo celo leto. Ako ništa, takvu torbu možete nositi na pijacu i izigravati francuskinju na sat ili dva.

Marame u kosi

Kada je reč o aksesoarima, već smo pisali o najmodernijem obliku sunčanih naočara (više o tome pročitajte ovde), a sada je na red došla i neizostavna marama koju više ne nosimo oko vrata, već u kosi.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs