klasični komadi

Nikad ne izlazi iz mode: Odeća koju vredi kupiti na sniženju! (FOTO)

Kad cene počnu da padaju, lako se navučemo i počinjemo da kupujemo stihijski, odeću koja nam ne odgovara i ne treba samo zato što je jeftinije

Moda
Autor:
Nikad ne izlazi iz mode: Odeća koju vredi kupiti na sniženju! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Možda ti se čini kako su sezonska sniženja daleko, ali i nisu. Cene počinju da se spuštaju već sredinom decembra! Zašto se ne pripremiti na vreme i već sada "snimiti" ključne komade?

Koliko puta ti se dogodilo da nakon sezonskog šopinga dođeš kući sa tonom kesa, a ni u jednoj nije nešto korisno? Ovo je bilo sniženo sa 999 na samo 199 (makar nije moj stil/broj/ne stoji mi dobro), ovo je prava koža (iako je ružičaste boje), ova haljina sa leopard printom i sa šljokicama će mi možda jednom zatrebati... Ne, neće! Veruj, neće.

Kad cene počnu da padaju, lako se navučemo i počinjemo da kupujemo stihijski, odeću koja nam ne odgovara i ne treba samo zato što je jeftinije. Pa to kasnije visi u ormaru, još sa cenom na sebi. Popusti se ne isplate ako kupujemo gluposti. No neke stvari se uvek isplati kupiti na sniženjima, jer će ti uvek trebati. Napravi plan unapred i kreni već prvog dana rasprodaje.

1. Klasičan kaput

Danas su granice klasike pomerene, pa samim tim nekome klasika može biti crni strukirani sako, a nekom drugom maksi sivi kaput vojničkog kroja. U svakom slučaju, klasičan kaput nije: sve što dolazi u pastelnoj boji, što ima više sintetike nego vune, i što nema kopčanje (i dalje nam nije jasna uloga kaputa i jakni bez kopčanja...). Srećom, ponuda u prodavnicama je zaista velika, pa nema razloga da ne pronađeš nešto za sebe.

Kako da odaberete pravi kaput za sebe: Dva najvažnija kriterijuma!

foto: Shutterstock

2. Pensil suknja

Sećaš li se kada si kupila prvu suknju pensil kroja? Ni mi, a to znači da su već jako dugo popularne. Osim što pristaju dobro svakom obliku tela, ove suknje se lako iz dnevnog pretvaraju u večernji izgled samo ako zamenimo košulju za top. I dolaze u najrazličitijim materijalima. Nakon sezona dominacije kožne suknje na red su došle karirane vunene suknje. No, ništa što bi nosila tvoja baka. Pogotovo jer savremene vunene suknje imaju dramatičan šlic koji seže gotovo do kukova.

Suknja koja stoji i mršavicama i debeljucama: Obavezna u ormaru svake žene!

foto: Shutterstock

3. Džemperi

Ima li potrebe pisati zašto nam trebaju svake zime? Ako si ljubiteljka rolki, u ormaru verovatno imaš crnu, sivu i belu usku rolku, kao i džempere na kopčanje u istim bojama. Ako voliš da se odmakneš od klasike, ove sezone poznati lanci nude neke stvarno lude kombinacije. Ali, pripazi. Hoće li ti se džemper sa perjem na rukavima i plišanim džepovima svideti i sledeće godine. Dobra stvar kod zimskih džempera je što se mogu naći u najrazličitijim bojama koje sigurno neće izaći iz mode, pa ne moraš da se plašiš da kupiš crveni, zeleni ili ljubičasti džemper. Isto tako, veliki džemperi već sezonama ne silaze sa vrha popularnosti.

Korisno znati: Kako da se džemper ne ućeba

foto: Shutterstock

4. Crna haljina

Ako je već imaš u ormaru, verovatno ćeš na sniženju posegnuti za još jednom crnom haljinom, ali možda neke druge dužine. I modeli i dužine crnih haljina su više manje prilagodljivi vremenu, pa će minijaturna kožna haljina biti seksi i za pet godina, kao što će i uski midi model od vune biti funkcionalan sezonama. Tako da, investicija u crnu haljinu je uvek dobra investicija, a posebno na sniženju.

Mala crna haljina: Koja je njena tajna?

foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs