Napravite pun pogodak

Kako da odaberete pravi kaput za sebe: Dva najvažnija kriterijuma! (FOTO)

Za početak, morate da vodite računa o tome kakav stil oblačenja negujete
Moda
17:46h Autor:
Kako da odaberete pravi kaput za sebe: Dva najvažnija kriterijuma! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ako zbog nečega žene vole jesen i zimu, to je definitivno zbog divnih, toplih, modernih kaputa!

Ali, da biste kupili kaput koji odgovara baš vama i stoji vam kao saliven, morate da ispoštujete dva navažnija kriterijuma.

Za početak, morate da vodite računa o tome kakav stil oblačenja negujete. Ukoliko često nosite farmerke i patike, neka to bude kaput ravnog kroja.

Zauzeo modni tron: Metalik je apsolutni hit jeseni! (FOTO)

Ipak, ako ste ljubitelj elegancije, odaberite kaput uskog kroja.

Drugi važan kriterijum koji treba da ispoštujete jeste vaša građa.

Žene kojima je priroda podarila figuru peščanog sata najbolje će izgledati u kaputu koji se samo preklapa, a pojasom vezuje oko struka. Oakav model će odlično da naglasi vaš najbolji adut - uzak struk. Više od bilo kog drugog, pristajaće vam kaput dužine do kolena.

7 načina da zimska odeća izgled skuplje: Novac vam nije potreban!

Ako je vaše telo u obliku pravougaonika, iskoristite kaput da stvorite iluziju oblina i tako dobijete ženstveniji izgled. Za postizanje ovakvog cilja, trebalo bi da odaberete kaput A kroja ili kaput sa asimetričnom kragnom. Odlično će vam stajati i kaput u obliku lale, jer ima pojas na struku, a na kukovima je širok, kao i kaput sa "duplim oblikom".

Figura kruške - jaka zadnjica, uska ramena - može vizualno da se koriguje pomoću kaputa sa visokim strukom, punom kragnom ili trapez kaputom A kroja. Figura će naizgled biti duža, krupniji deo će biti kamufliran, a uski u prvom planu.

Prljave tajne koje krije etiketa na vašoj odeći: Ovo vam nikad neće napisati!

Peplum i kaput sa krupnim faltama idealno su rešenje za dame čije telo izgleda poput obrnutog torugla, odnosno za žene koje imaju uske kukove, a široka ramena. Kod ovakvog tipa građe, najvažnije je da na gornjem delu kaputa nema nikakvih ukrasa, dok se sa donjim možete igrati.

A photo posted by @chictyeb on Dec 10, 2015 at 12:54pm PST

Žene koje imaju okruglu figuru najviše bi volela da nekako istanje struk. To možete da uradite pomoću kaputa - odaberite kaput na preklop (bez rajsferšlusa ili dugmadi) sa pojasom, uski sa širokim porubom, asimetričan, čaurasti, široki (širi se od ramena pa naniže) ili kaput ravnog kroja sa geometrijskom formom. Za vašu građu idealan je jednobojni kaput do kolena sa V izrezom.

5 odevnih komada prave Francuskinje: One imaju ovo u svom garderoberu bez obzira na sezonu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs