Okrutan Holivud

Velike zvezde koje dizajneri odbijaju da oblače: Smetaju im njihove obline! (FOTO)

Poslednja u nizu poznatih dama koja je javno progovorila o problemu s modnim dizajnerima i njihovom upornom odbijanju da joj sašiju kreaciju je pevačica Bebe Reksha. Međutim, ovakvih primera u Holivudu ima puno, a ovo su njihove priče

Moda
Autor:
Velike zvezde koje dizajneri odbijaju da oblače: Smetaju im njihove obline! (FOTO)
Foto: Profimedia, AP / Jordan Strauss, EPA / Mike Nelson

Hejden Panetijer

Probleme s izborom haljina za crveni tepih imala je i glumica Hejden Panetijer, bivša supruga boksera Vladimira Klička. Iako vlada nepisano pravilo da svaki dizajner bira jednu zvezdu koju će obući za Zlatne globuse, Hejden se nije obazirala na to i sama je otišla u prodavnicu Toma Forda i izabrala šta joj se dopalo. Mnogi su takav potez smatrali neprimerenim, ali ne i slavni dizajner koji joj je poslao javnu poruku da izgleda divno u odabranoj kreaciji.

Iskra ima preko 87 kilograma, obline na pravim mestima i samopouzdanje do neba: Muškarci ne mogu da odvoje pogled od nje! (FOTO)

Hejden Panetijer u Tom Ford haljini
Hejden Panetijer u Tom Ford haljinifoto: AP / Jordan Strauss

Bijonse

Zvuči neverovatno, ali probleme s pronalaskom dizajnerskih haljina imala je i moćna Bijonse. Danas se verovatno svi otimaju da skroje haljinu po njenim merama, ali nije uvek bilo tako.

"Kada smo nastupale unutar grupe Destinis čajld, poznati dizajneri nisu hteli da oblače tamnopute cure sa sela. Nismo mogle da priuštimo visoku modu, a moja majka bila je odbijena u svakoj prodavnici u Njujorku. No iskoristila je svoj talent i sama počela da šije naše kostime, ali i toalete", objasnila je Bijonse.

Oličenje seksepila: Sofija Vergara zna kako da istakne svoje obline! (FOTO)

Megan Mulali

Zvezda serije "Vil i Grejs" je takođe je imala takve probleme. Glumica Megan Mulali jednom je prilikom javno priznala da dizajneri ne žele da joj šalju haljine, već sama mora da ih naruči preko interneta. Dogodilo se to i pre godinu dana, uoči dodjele Emija, nagrada koje je između ostalog vodila.

Dženifer Lopez odgovorila na kritike da ima višak kilograma: Moje obline mi nikada nisu smetale! (FOTO)

Brajs Dalas Hauard

Brajs Dalas Hauard je javno progovorila o tome kako dizajnersko oblačenje funkcioniše u holivudskom svetu.

"Kada niste reprezentativna veličina po njihovim standardima ili kada nemate direktnu vezu s dizajnerima, teško da ćete pronaći nešto u svom broju jer nije dostupno", rekla je slavna glumica koja je na kraju odlučila sama da obiđe dizajnerske prodavnice i kupi na licu mesta ono što joj se sviđa.

Opra Vinfri (64) u uskim farmerkama: Dokaz da i žene sa oblinama u njima izgledaju sjajno! (FOTO)

Melisa Mekarti

Traumatično iskustvo ispričala je i glumica Melisa Mekarti.

"Nisam mogla da pronađem haljinu za dodelu Emija. Obišla sam pet, šest dizajnera i svi su me redom odbili jer niko nema kreacije u mojoj veličini", reklo je poznato TV lice. Sve to rezultiralo je inicijativom da sama dizajnira svoju kreaciju, a tada je rekla da smisao i ljubav prema modi ne prestaju čak ni kada ste konfekcijski broj 44.

Moda za punije žene: Poštujte ovih 5 pravila, i uvek ćete izgledati savršeno! (FOTO)

Melisa Mekartni u haljini koju je sama dizajnirala
Melisa Mekartni u haljini koju je sama dizajniralafoto: Profimedia

Dženifer Hadson

Nakon što je izgubila preko 36 kilograma američka pevačica i glumica otkrila je sasvim novi svet.

"Istina je da su mi se nakon gubitka kilograma otvorile mnoge nove prilike. Otvorio mi se sasvim novi svet, za koji do sada nisam ni znala da postoji. Nisam ni znala šta propuštam. Odednom svi dizajneri žele da te oblače. Nude ti torbice, cipele, haljine...", objasnila je Dženifer.

Ešli Grejem ponovo uzburkala modnu industriju: Autentičnost je najlepša osobina! (FOTO)

Rejčel Blum

'Teško je pronaći kreaciju jer nisam najmanji konfekcijski broj, koji dizajneri obično nude. Ipak, lakše je jer financijski mogu da priuštim dizajnerske krpice, pa ipak nakon dugog kopanja pronađem nešto za sebe", rekla je glumica i pevačica Rejčel Blum.

Pre dve godine za dodelu Emija je sama kupila haljinu s potpisom slavne modne kuće Guči, iskeširavši 3500 dolara, jer tada nisu hteli da je pozajme nekome ko nosi njenu veličinu.

Koji je tvoj oblik tela? Postoje 3 tipa i svaki zahteva određene vežbe! (FOTO)

Rejčel Blum u Guči haljini
Rejčel Blum u Guči haljinifoto: Profimedia

"Sama sam kupila ovu haljinu jer iz Gučija nisu hteli da mi je pozajme", šokirala je glumica priznanjem na dodeli nagrada. Rejčel se nije previše uzrujavala zbog toga, a i našalila se rekavši da to nije tako strašno jer će kasnije moći da je proda. "Imala sam i pre problema s pozajmljivanjem dizajnerskih haljina jer ne nosim veličine koje su samo za mršavice. Većina dizajnera pozajmljuje haljine samo mršavicama koje stanu u veličine 0 ili 2, a devojke poput mene sve češće imaju problema s pronalaskom odgovarajućih svečanih toaleta. Normalno sam građena, dakle nisam debela, ali kad stojim pored manekenke, izgledam predebelo", upozorila je Rejčel.

Otkad su se ugojile 10 kilograma, za njima ludi svet: Dame kojima mršavost ne stoji! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs