nesvakidašnja priča

Godine su samo broj: Zgodni Italijan u 53. godini postao model, a otkrili su ga baš u Beogradu! (FOTO)

"Moja priča je počela u jednom kafiću u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutradan fotografišu"

Moda 25.01.2019. - 20:53h Autor: cdm.me
Marko Konsoli, Foto: Printscreen/ Instagram/ Marco Consoli

Nepisano je pravilo da se modelingom i žene i muškarci počinju baviti u mlađim godinama, mahom pre punoletstva, ali da pravila postoje da bi se ponekad i kršila, pokazuje i Marko Konsoli, model poreklom iz Italije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Marko je 30 godina radio kao finansijski menadžer, da bi sa 53 godine odlučio da se bavi modelingom. Njegovo lice danas krasi reklame prestižnih brendova i rado je viđen gost na najvažnijim modnim događajima. Zanimljivo je da je u svet mode ušao slučajno, prenosi portal cdm.me.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

"Moja priča je počela u jednom kafiću u Beogradu kada su mi fotografi prišli i predložili da me sutradan fotografišu. Tako da sam prvo slikanje uradio u Beogradu nakon čega su se moje fotografije našle po celom svetu. Shvatio sam da je moje lice, lice starijeg gospodina, jako funkcionalno, pa sam tako i ostao u ovom svetu.

 

Poštujem osobe koje s karijerom modela krenu jako mlade, ali ja sam za samo godinu napravio kao neko tokom cele karijere. Za 18 meseci sam imao više od 130 slikanja", kaže Marko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Posao modelinga ga je, kaže, oslobodio od kancelarijske svakodnevnice, i život ispunio stalnim putovanjima i upoznavanjem novih zemalja, kultura i ljudi.

 

"Video sam ceo svet i to je ono što je jako lepo u ovom poslu. Ono što se meni ne sviđa u svetu mode je ljubomora i zavist koje su često prisutne", objašnjava Marko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Uz podršku članova porodice i prijatelja, on je uspeo da savlada sve prepreke. Marko ima 36-godišnju ćerku i sina od 24 godine.

 

"Oni su bili jako iznenađeni kada sam im rekao za moj novi posao, ali kada su shvatili o čemu se radi postali su moja najveća podrška. Podrška su mi i prijatelji", navodi Marko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Ovaj poznati model ističe da je za uspeh u svetu mode potrebno mnogo odricanja.

 

"Svi misle da je lako i da treba da napraviš dve fotografije kako bi napravio uspeh, ali je skroz drugačije. Modni svet, posebno onaj u Italiji, je jako profesionalan i za uspeh je neophodna velika žrtva i odricanje. U svemu tome mi je pomoglo moje iskustvo koje sam stekao radeći kao menadžer", kaže on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Za opstanak u poslu kojim se bavi neophodan je i dobar fizički izgled, koji je često presudan parametar prilikom dobijanja angažmana. Tajna je, kako nam otkriva, u zdravom načinu života.

 

"Sigurno mi je od pomoći bila genetika, ali, uvek sam išao u teretanu i brinuo o izgledu, pravilno se hranio i držao dijete. Već godinu se svaki dan budim u šest ujutru i pre doručka vežbam 50 minuta. Tu su i kreme koje koristim ujutru i uveče, a mislim da svi treba da ih koriste", kaže Marko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marco Consoli (@m_consoli) on

Pored modelinga, ima i glumačke angažmane, a kako ističe, u budućnosti bi voleo da radi na oba polja. Ne krije da voli popularnost i da je koristi na najbolji način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...