Ove jeseni nosiće se samo ovakva jakna: Jednom li je kupite, imate je za ceo život

Ove jeseni, jedini predmet požude biće teksas jakna. Jednom li je kupite, znajte da sa vama ostaje zauvek. Sada, osim što je vanvremenski komad, dolazi i kao trend.

Moda
Ove jeseni nosiće se samo ovakva jakna: Jednom li je kupite, imate je za ceo život
Foto: Profimedia

Teksas jakne su uvek bile klasičan komad garderobe, ali ove jeseni 2024. vraćaju se na velika vrata kao nezaobilazni modni trend. Ako ste ljubiteljka sportskog ili ležernog stila, teksas jakne nude odlične mogućnosti za kombinovanje i mogu se prilagoditi svakom ukusu.

Najbolje ih je nositi uz komade koji će naglasiti njihov ležeran karakter, ali i pružiti mogućnost za eksperimentisanje. Jedan od najpopularnijih načina za nošenje teksas jakne je kombinacija "teksas na teksas."

Ovaj stil, koji uključuje uparivanje teksas jakne sa farmerkama slične ili kontrastne nijanse, pravi je hit ove sezone.

Da biste postigli savršen izgled, važno je obratiti pažnju na nijanse – svetlije nijanse teksasa daju ležeran i opušten izgled, dok tamnije nijanse unose dozu elegancije. Dodajte bele patike, male potpetice ili čizme i jednostavnu majicu ispod jakne kako biste zadržali taj fokus na teksasu.

Ako želite nešto drugačije i smelije, kombinujte teksas jaknu sa suknjom od istog materijala, ali u tamnijoj nijansi. Ovo je savršen način da spojite opušteni izgled teksasa s elegantnim elementima.

Teksas Jakna
foto: Printskrin@Le Fashion/Pinterest

Visoke potpetice dodaju sofisticiranost, dok neutralna bluza balansira stil, omogućavajući vam da izgledate šik i u trendu. Teksas jakne su takođe idealne za slojevito oblačenje – preko džempera, košulje ili sve zajedno, pružajući vam toplinu i stil bez kompromisa.

Njihova priča je bogata je i vrlo fascinantna. Prve teksas jakne nastale su krajem 19. veka, zahvaljujući Livaju Strousu, koji je dizajnirao jaknu namenjenu radnicima.

Izdržljivost i praktičnost bile su ključne karakteristike ove jakne, ali njen kultni status je došao tek kasnije, kada je postala simbol bunta i slobode. Tokom pedesetih godina prošlog veka, ikone poput Džejmsa Dina i Marlona Branda popularizovale su teksas jakne, pretvarajući ih u simbol mladalačkog bunta i nezavisnosti.

Teksas Jakna
foto: Printskrin@fashionmenow.co.uk/Pinterest

Danas, teksas jakne su mnogo više od praktičnog komada garderobe – one su modni iskaz koji govori o vašem stilu i individualnosti.

Ove jeseni, teksas jakne su tu da vas podsete na to koliko je moda zapravo jednostavna i koliko su bezvremenski komadi ključ za stvaranje stila koji traje.

Bilo da se odlučite za klasičnu plavu nijansu, izbledelu verziju ili čak crnu teksas jaknu, budite sigurni u dobar izgled koji će vas pratiti na svakom koraku.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs