Srpkinjama dozlogrdile puf jakne, ali dobra stvar je što im je došao kraj: Za jesen će se samo ovakav model nositi

Vreme je došlo da kažemo zbogom puf jaknama, i da na trendovskom tronu ponovo vratimo kožne jakne.

Moda
Srpkinjama dozlogrdile puf jakne, ali dobra stvar je što im je došao kraj: Za jesen će se samo ovakav model nositi
Foto: Printskrin@Wserna /Pinterest

Nova sezona donosi osvežavajući povratak klasičnim modnim komadima, a na vrhu liste komada koje morati imati nalaze se kožne jakne. Nakon nekoliko sezona dominacije kratkih puf jakni, koje su bile praktične ali su mnogima već dozlogrdile, vreme je da se osvrnemo na jedan bezvremenski komad garderobe koji će preplaviti modni svet.

Ova promena u modnim trendovima ne donosi samo osveženje u stilizovanju, već i vraća osećaj buntovništva, uklopljen u eleganciju.

Kožne jakne ove jeseni dolaze u raznim krojevima, bojama i stilovima, a posebno će se istaći obojena. Klasična crna kožna jakna sa ravnim linijama i jednostavnim dizajnom i dalje ostaje favorit među ljubiteljima mode. Međutim, ove jeseni svedoci smo sve većeg interesovanja za jakne u različitim nijansama od tamno braon, bež, pa sve do bordo, žute i maslinasto zelene boje. Ovi tonovi unose toplinu i eleganciju u svaki izgled, savršeno se uklapajući sa jesenjim paletama boja.

Jedan od vodećih stilova ove jeseni biće jakne sa pojačanim ramenima i krojevima inspirisanim modom iz osamdesetih. Ovaj retro povratak unosi dozu nostalgije, ali i ženstvenosti, čineći svaki izgled sofisticiranim i modernim.

Takođe, moto jakne sa mnoštvom rajsferšlusa i metalnih detalja vratiće se na velika vrata, pružajući osećaj kao da ste na rokenrol koncertu.

Kožna jakna je toliko svestrana da se može nositi uz gotovo sve – od ležernih kombinacija sa farmerkama i patikama, pa do elegantnijih kombinacija sa suknjama, haljinama i visokim potpeticama. Ove jeseni posebno će biti popularne kombinacije kožnih jakni sa pletenim haljinama, koje pružaju savršen balans između grubog i nežnog, kao i spoj udobnosti i stila.

Za one koji žele da unesu dodatnu dinamiku svom stilu, kombinacija kožne jakne sa dugim suknjama ili širokim pantalonama biće pravi pogodak. Na ovaj način, dobijate upečatljiv i sofisticiran izgled, dok istovremeno zadržavate osećaj udobnosti i praktičnosti.

Kožne jakne nisu samo estetski privlačne, već i funkcionalne. One pružaju toplinu i zaštitu od vetra, što ih čini savršenim izborom za prelazne periode. Takođe, kvalitetna kožna jakna je dugoročna investicija – uz pravilnu negu, može trajati godinama, zadržavajući svoj prvobitni sjaj i formu. Ove jeseni, više nego ikada, vredi investirati u jedan ovakav bezvremenski komad.

Dok kratke puf jakne polako izlaze iz fokusa(konačno), kožne jakne su spremne da preuzmu tron i postanu ključni komad garderobe za hladnije dane pred nama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs