bizarno

JEDU VATU I KORISTE KOKAIN: Bizarna ishrana koju manekenke koriste - jedna stvar je posebno JEZIVA

Svet modelinga jako je surov, dok se modeli podvrgavaju rigoroznim merama kako bi ispunili standarde koje modna industija nameće. Služe se bizarnim metodama da bi izgledali mršavije.

Moda
Autor:
JEDU VATU I KORISTE KOKAIN: Bizarna ishrana koju manekenke koriste - jedna stvar je posebno JEZIVA
Foto: Profimedia

Svet modelinga pruža velike mogućnosti, ali je takođe veoma surov. Ne trpi odstupanja u fizičkom izgledu, te sve mora biti pod konac.

Da bi se postigao izgled koji je prihvatljiv u svetu modelinga, manekenke se mnogo muče i odriču svega kada je hrana u pitanju. U stanju su da se izgladnjuju do neprepoznatljivosti.

No, postoje i suroviji načini o kojima se malo priča, a koji su javna tajna.

Manekenka, Crveni Bikini, Kupaći Kostim
foto: Instagram / Hoskelsa

1990-ih i 2000-ih , standardi lepote su se razlikovali od današnjih. Naime, visoke, nezdravo mršave žene bile su najpoželjnije u svetu modelinga. Javnost je uvek kritikovala velike modne kuće zbog njihovih modela koji su izgledali nezdravo i ispijeno.

U poslednjih 10 godina, situacija je počela drastično da se menja. Mnoge slavne dame digle su svoj glas, te oštro osudile nametanje takvih standarda. Odjenom, na scenu nastupaju obline. Kim Kardašijan proslavila je jedan pootpuno drugačiji izgled. Bujno poprsje, široki kukovi i velika zadnjica postali su ultra popularni.

Međutim, iako je promena standarda evidentna, modna industrija drži se svojih pravila lepote i vitkosti, koja moraju da se poštuju.

Nije tajna da se Viktorijini anđeli kao i mnoge druge popularne manekenke podvrgavaju rigornoznim merama kako bi postigle izgled kakav se od njih očekuje. Dešavalo se da danima ništa ne jedu, kao i da ne piju vodu.

Ipak, postoje i bizarnije stvari koje su radile.

Jedenje vate i maramica

Jedan od bizarnijih načina skidanja kilograma i održavanja težine jeste jedenje maramica i vate. Mnogi modni agenti navodno su svoje modele terali da umesto hrane jedu vatu i maramice kako bi postigle efekat sitosti, dok u vati i maramicama nema kalorija, te se ne mogu ugojiti.

Međutim, mnogim devojkama bi pozlilo, te bi počele da povraćaju, što je takođe bilo poželjno. Naime, agenti su smatrali da će na taj način dodatno oslabiti.

Kejt Mos
foto: Profimedia

Kokain

Nije tajna da se u modnoj industriji i te kako koristi droga, kao što je kokain. Kokain bi modelima podigao energiju, dok bi istovremeno ubio apetit. Poznati modeli kao što su Naomi Kembel i Kejt Mos otvoreno su govorile o tome, priznavši da su i same konzumirale kokain kako bi idržale restriktivne mere koje uključuju gladovanje.

Naomi Kembel
foto: Profimedia

Laksativi i cigarete

Laksativi su ustaljena pojava u modnom svetu, a manekenke ih koriste kako bi ispraznile creva i kako bi im stomak izgledao ravniji. Cigarete bi ubile apetit, a takođe održavale sitost.

Hormonalne injekcije

Narušavanje hormonalnog balansa, u potpunosti bi uništio apetit i želju za hranom, te su manekenke bile podvrgavane ubrizgavanju hormonalnih injekcija.

Važno je skrenuti pažnju, te upozoriti da su ovakve mere veoma rigorozne i nezdrave, te da ozbiljno mogu ugroziti životno stanje, pa čak dovesti i do smrtnog ishoda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs