SUPRUGA KATARSKOG EMIRA IMA 7 DOKTORATA, 5 SINOVA I 2 ĆERKE: Njeno modno pravilo je - "što skuplje, to bolje"

Moza bint Naser je žena koja razbija sve stereotipe, jer je ona jedna od najobrazovanijih žena u arapskom svetu, političarka, veliki mirotvor i majka sedmoro dece

Moda
Autor:
SUPRUGA KATARSKOG EMIRA IMA 7 DOKTORATA, 5 SINOVA I 2 ĆERKE: Njeno modno pravilo je - "što skuplje, to bolje"
Foto: Profimedia

Moza bint Naser ima 63 godine, majka je sedmoro dece, baka nekoliko unučića, supruga katarskog emira i žena koja je ozbiljan primer elegancije i stila.

Pored nje, katarski emir ima još dve žene, ali Monzah se ističe kao najobrazovanija, ne samo u njihovoj kući, već i u čitavom arapskom svetu.

Ona je nekoliko puta istakla kako su za nju od svih titula najvažnija titula majke njenoj deci, a ima petoricu sinova i dve ćerke.

Kada je imala samo 18 godina, udala se za katarskog emira i to 1977. godine. U to vreme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Mozah znanje sjajno primenjuje u praksi, aktivna je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci, zbog čega se predstavlja i kao političarka i aktivistkinja.

Značajan je njen rad u "Katar fondaciji, kojom upravlja njen suprug, a koji je izgradio "Grad obrazovanja" u Dohi i doveo u Katar američke fakultete.

U Gazi je Moza pokrenula izgradnju niza obrazovnih institucija, a njen rad je doveo do toga da ova žena poseduje sedam počasnih doktorata. Mozah supruga često prati na njegovim službenim putovanjima.

Svetsku javnost je privukla besprekornim stilom, ali i stavom, koji je uvek jasno iznosila držeći govore u vodećim političkim i društvenim instutucijama.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

O stilu prve dame Katara svoje su rekli i "Vog" koji je uvrstio u pet najbolje odevenih žena sveta. "Veniti fer" ju je progasio najlepše obućenom damom plave krvi, a za Džulijena Mekdonalda ona je druga Džeki Kenedi.

Moza je jedna od retkih dama koja 365 dana u godini oblači komade visoke mode, a "Šanel", "Živanši", "Dior" njene su omiljene modne kuće.

1 / 8 Foto: Profimedia

Njeno veličanstvo kupuje komade koji koštaju između 20 i 30 hiljada dolara, a specijalno dizajnirana odeća za nju dostiže cenu i do 100. 000 dolara.

Pojedini izvori tvrde da se u njenoj rezidendciji krije pravo modno bogatstvo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs