Neverovatno

ODRASLA ZADOJENA BOGATSTVOM, ŽIVI S OBE NOGE NA ZEMLJI: Ima 50 godina, odbija da stavi silikone i popuni bore (FOTO)

Za modnu dizajnerku Stelu Makartni moglo bi se reći da je bogatašica koja je izabrala skroman način života. Evo i zašto

Moda
Autor:
ODRASLA ZADOJENA BOGATSTVOM, ŽIVI S OBE NOGE NA ZEMLJI: Ima 50 godina, odbija da stavi silikone i popuni bore (FOTO)
Stela Makartni na odmoru u Grčkoj, Foto: Profimedia

Stela Makartni (50) se ovih dana odmara na privatnoj jahti u Mikanosu, Grčka. U opuštenom izdanju, sa udobnim crnim jednodelnim kupaćim kostimom Stela je uživala ne mareći za paparace.

Ona nije ni nalik ostalim modnim dizajnerima. Skromna je uprkos bogatom poreklu. Iako oblači najveće svetske dive, obožava kada se njena modna linija nađe dostupna u H&M prodavnicama.

Iako ima samo pedeset godina (koje su nove tridesete) Stela se ne ulepšava. Ona ne briše bore, ne zateže telo, ne ugrađuje silikone.

Ponosna je majka četvoro dece i zbog toga je obožavaju svi: od bogataša do srednje staleži.

Evo šta sve znamo o Steli Makartni - modnoj dizajnerki i uspešnoj poslovnoj ženi:

Stela Nina Makartni je engleska modna dizajnerka, koja vodi vlastiti brend pod nazivom "Stella McCartney". S obzirom koliko ima radnji od Rima do Majamija, za nju se može reći da je jedna od uspešnijih dizajnerki.

Stela je neko ko je rođen bogat. Njen otac je Pol Makartni je bivši basista benda "Bitls", a majka je bila poznata fotografkinja. Iako joj je porodica bila imućna, odrasla je u skromnom okruženju engleskog sela. Dizajnirala je odeću još od malih nogu, a prvu pravu odeću dizajnirala je kad joj je bilo samo 13 godina.

Stela je stekla zamah u svojoj modnoj karijeri kada ju je 'Chole' odabrao za kreativnog direktora. Nakon toga, ona je stekla komercijalni i kritički uspeh i pokrenula vlastiti brend u ranim 2000-ima.

Ona je vrsta dizajnera koji ne želi biti samo poznat među imućnijima, već želi dopreti do šire javnosti, zbog čega je sarađivala s povoljnijim brendovima poput "H&M", "Adidas" .

Za Stelu se kaže da je osoba s principima i protiv je upotrebe životinjske kože u modi i snažna je zagovornica PETA-e.

Stela Makartni
foto: Profimedia

Karijera

Stela Makartni je 1995. godine krenula u svet mode svojom prvom kolekcijom ženstvenih, kratkih i modnih kolekcija. Zatražila je supermodele poput Naomi Kembel i Kejt Mos da nose njene kreacije.

Njen šou postao je vrlo poznat u medijima i pokrivale su ga sve velike engleske novine. Sva njena zbirka prodana je u 'Tokiou', londonskom butiku.

Dve godine nakon što je diplomirao na londonskom Central St. Martins College of Art & Design, Makartni je pozvana da postane glavni dizajner u modnoj kući 'Chloe' u Parizu, Francuska.

Karl Lagerfeld, poznati dizajner, isprva je bio skeptičan prema Stelinom talentu u modi i kritikovao je "Chloeinu" odluku da je odabere za svoju kreativnu direktorku, ali s vremenom je u modnoj kući stekla sve više komercijalnog i kritičkog uspeha.

2001. godine došlo je vreme za Makartni za pokretanje sopstvene modne kuće i ona je osnovala svoju prvu kolekciju u Parizu. Sada je vlasnica 17 prodavaonica svog branda koje se nalaze širom sveta.

Makartni je lansirala svoj prvi parfem, "Stella", nekoliko godina nakon lansiranja svog branda, a 2004. godine lansirana je i njena zajednička kompanija s Adidasom. Sastoji se od kolekcije sportskih performansi za žene.

Sama 2004. godine dizajnira odeću za kraljicu popa, Madonu, za njen nastup. Dizajnirala je odeću za letnju turneju pevačice Eni Lenoks te kostime Džud Lou i Gvinet Paltrou za "Sky Captain and the World of Tomorrow".

U 2005. godini, kako bi stekla veću popularnost u široj javnosti i stvorila pristupačne dizajne, lansirala je odeću i dodatke za 'H&M'. Takođe je lansirala svoje ograničeno izdanje za 100 ciljanih prodavnica u Australiji.

Godine 2007, proširila je svoje područje delovanja na tržištu mode i ušla u kozmetiku pokretanjem linije za negu kože „CARE“. To je ekskluzivna organska linija koja se sastoji od sedam odabranih proizvoda. Sledeće godine je lansirala liniju donjeg veša.

Stela Makartni
foto: Profimedia

Lični život

Stela Makartni se udala za britanskog izdavača Alasdhar Vilisom 2003. godine. Par je ima četvoro zajedničke dece: Miler Alasdhar, Becket Robert Li Vilis, Bejli Linda i Rajli Dejzi.

Trivijalnost

Venčanica koju je Stela nosila na svom venčanju, bila je prepravljena venčanica njene pokojne majke.

Stela ima i polusestru po ocu koja je rođena 2003. godine.

Dizajnirala je Madoninu venčanicu za njeno venčanje sa Gajem Ričijem 2003. godine.

1 / 6 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs