REČI OŠTRE KAO ŽILET

NJEGOVA DRSKOST I DALJE ODZVANJA U UŠIMA ELITE KOJA MU SE KLANJALA: 6 izjava Karla Lagerfelda, koje seku kao britva!

Bio je poznat po tome što nije imao dlake na jeziku i što je uvek govorio ono što misli.

Moda
Autor:
NJEGOVA DRSKOST I DALJE ODZVANJA U UŠIMA ELITE KOJA MU SE KLANJALA: 6 izjava Karla Lagerfelda, koje seku kao britva!
Foto: Profimedia

Modnom magu koji je stajao iza imena kakva su Chanel i Fendi, autentičnosti nikada nije manjkalo, ali ona nije podrazumevala samo njegov talenat za modu ili njegovu pojavu. Ne, on je imao stav! Nepokolebljiv, čvrst i nije se libio da na naglas izrekne, bez obzira koga bi mogao da uvredi ili brige što će se možda neka od zvezda pronaći u istom.

Možete da se složite ili ne sa njegovim stavovima, ali mu morate odati priznanje na drskosti i originalnosti!

Kada je Karl Lagerfeld izvodio svoju žensku Chanel četu na pistu, u poslednjem defileu on je to završava u svom uobičajenom izdanju: ozbiljno lice, strateški stilsko odelo - uniforma, tamne naočare, izbeljena kosa vezana u rep, dok usput najverovatnije uobličava svoje misli o lepoti, zdravlju, modi i svetu uopšte.

Lagerfeld, poznati i kao beskrajan izvor citata, jasno je pokazivao izgled kome teži: potpuno je bio predan održavanju gipke linije, o čemu je čak napisao i knjigu, The Karl Lagerfeld Diet.

Veliki Karl preferirao je jednostavne šik rutine i nije bio fan trenda stalnih tetovaža, iako nam nešto govori da bi on i njegova verna družbenica, mačka Čupete, podržali jednu od novijih tetovaža Kendal Džener.

Trenerka je znak životnog poraza: Legendarne izjave Karla Lagerfelda, koje ćemo zauvek pamtiti!

Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeldfoto: Profimedia

U nastavku pročitajte naše omiljene Lagerfildizme u vezi zdravlja i tela i glave:

O svojoj kosi vezanoj u rep

"Kad sam se umorio pomodne duge, kovrdžave kose - jer mi je kosa kovrdžava - počeo sam da vezujem rep. To je bilo 1976. Što znači da vezujem rep već 35 ili 36 godina! Nije loše, hm? To je najjednostavnija frizura. Nemam baš dara za frizure. Ne volim gel i slične proizvode. A savršeno i ide sa ovim belim prahom, jer mi kosa inače uopšte nije toliko bela."

O žrtvama u ime mode

"Smršao sam 90 kilograma da bih mogao obući odela Hedi Slimane"

O tetovažama

"Smatram da su tetovaže odvratne. To je kao da sve vreme živite u Pucci haljini. Kakva to žena ili čovek bi sebi dozvolili da stalno imaju isti autfit?!"

O vežbanju

"Puno sam vežbao do svoje dvadesete godine. Bio sam tvrd iznutra. Imao sam samo malo postave i bio sam čvrsto šiven, uvek Chanel..."

O uspešnim dijetama

"Započnite dijetu u periodu sreće i optimizma. U suprotnom, džabe se izgladnjujete"

O lepoti uopšte

"Lepota - ili želja da se bude lep - je samo po sebi opasna motivacija. Neko, zaboravio sam ko, jednom je rekao 'Da li osoba koja voli drugu zbog njene lepote zaista voli tu osobu?' Tako da nemojte se fokusirati samo na lepotu... pristojan izgled je dovoljan da bi se ljudi više zainteresovali za vašu dušu. Zbir naših iskustava je ono što nas čini zanimljivima, a proći kroz težak period u životu može biti i fizički korisno. Možda čak i neophodno."

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs